Nieuwe rubriek op YourNewToday.nl

Ontdekken wat jou nou eigenlijk écht blij maakt, is soms best wel lastig. I know! Laat staan het doen en écht ondernemen op de momenten dat je dat het hardst nodig hebt.
Een belangrijk onderdeel van doen wat jou écht blij maakt is reflectie. Even stilstaan bij wat dingen en je bewust worden van jouw zelfkennis bijvoorbeeld.

Superbelangrijk dus om jezelf écht te leren kennen en te ontdekken wat bij jou past (én wat niet!). Want doordat beter te weten, kun jij gemakkelijker kiezen voor wat jou blij maakt, zodat je meer positieve energie ervaart en écht in actie kunt komen en jouw nieuwe vandaag creëert!

Omdat dat in actie komen soms best lastig is heb ik iets leuks bedacht! Want waarom zou jij het wiel opnieuw uit moeten vinden?!
Tuurlijk.. het échte ontdekken is aan jou, want dat kan niemand anders voor je doen. Maar nieuwe, leuke, andere dingen bedenken, ontdekken wat jou misschien stiekem meer energie kost dan je denkt…, dat kun je wel overnemen van anderen!

Dus: Vanaf nu kun je 10x inspiratie opdoen! Ik vraag namelijk iedere week iemand anders een ‘écht-lijstje’ in te vullen. Doe er je voordeel mee, laat je inspireren en ga ontdekken!

Het eerste ‘écht-lijstje’

Het leuke aan eigen baas zijn is dat ik alles zelf mag bepalen. Dus..! Het eerste lijstje komt van mij 🙂 Vind ik leuk! Even goed naar mezelf kijken, vragen uitkiezen die ik leuk vind en jou meer vertellen over mezelf!

Let’s do this!

#1Wat heb jij écht nodig als je geïrriteerd bent?

Eten!! Want als ik honger heb ben ik niet meer te genieten! Dan irriteer ik me aan alles en iedereen en ben ik gewoon niet gezellig.

“Bring me food when I’m cranky!”

#2 Hoe vaak/ in welke situaties sta jij stil bij of jij iets écht zelf wilt?

Grappig, want dit vroeg gisteren toevallig een vriendin aan mij. Ik sta daar heel vaak bij stil. Begint ‘s ochtends al. Dat ik stil sta bij waar ik blij van wordt op dat moment. Soms is dat meteen onder de douche springen nadat ik uit bed kom, soms is dat eerst thee drinken en ontbijten, weer een andere keer is dat eerst mediteren en dan pas de rest.

Sinds ik ziek ben geweest is doen wat mij blij maakt écht één van mijn belangrijkste focuspunten geworden. Gewoon omdat ik voel dat dat mij gelukkig maakt en dat gun ik iedereen!!

#3 Welk geluid vind jij écht vervelend?

Juichende, zingende, schreeuwende voetbalfans tijdens een wedstrijd die via een telefoon bekeken wordt. Ja. En echt zo specifiek dát! Zo erg vind ik dat geluid..! Ik weet van mezelf dat ik daar heel chagrijnig van wordt! Dus als mijn Allerliefste lief een wedstrijd kijkt via z’n telefoon, zorg ik dat ik uit zijn buurt blijf. Bespaart ons allebei negatieve energie 😉

#4 Welke sport paste écht niet bij jou?

Tennis! Heel leuk om te kijken. Heel leuk om een tennisoutfit te kopen. Schoenen. Racket. Ik had het allemaal. Maar toen zelfs m’n tennisleraar vroeg of ik aan het balletten was, wist ik: “Dit is niet mijn ding!”. Een sport die ik lekker blijf kijken, niet doen.

#5 Waar heb jij écht een zwak voor?

M’n neefjes en nichtjes. Maakt niet zo heel veel uit wat ze doen, ik smelt toch..!

#6 Wat is één van jouw écht life changing inzichten?

Dat ik niet Lanne ben om wat ik doe, hoe ik er uit zie, hoe ik klink of wat dan ook. Maar dat ik Lanne ben omdat ik mezelf ben. Met alles wat daar bij hoort. Klinkt misschien vaag, maar écht! Het moment dat ik dat écht zo voelde, wist ik:

“Als dit het is, is het eigenlijk altijd goed.
Zolang ik maar doe wat goed voelt voor mij.” 

Dat inzicht heeft mij heel veel rust gegeven en vertrouwen. Daardoor is vergelijken en voldoen aan verwachtingen veel minder een issue en maak ik veel gemakkelijker keuzes die mij écht blij maken!

#7 Wat helpt jou er écht bovenop als je het even niet meer weet?

1. Video’s en foto’s kijken van mijn neefjes en nichtjes. Gewoon omdat ik daar blij van wordt. Maakt niet uit hoe oud zo’n filmpje is en hoe vaak ik het al gezien heb, werkt altijd!

2. Dansend door het huis! Muziek hard aan en gewoon even nergens anders aan denken dan de muziek! Werkt altijd! Daarna heb ik vaak weer nieuwe ideeën/ oplossingen of gewoon weer meer zin om in actie te komen!

#8 Wat geeft jou het gevoel dat je écht Leeft?

Als ik helemaal in het hier en nu ben. Geen zorgen om wat hierna of hiervoor, maar gewoon doen wat ik op dat moment doe. Zulke momenten vind ik écht fijn om samen met m’n Allerliefste lief te zijn, of andere lieve mensen om mij heen. Op zulke momenten voelt het echt allemaal heel relaxt en ben ik gewoon in m’n element!

#9 Welk boek vind jij dat iedereen zou moeten lezen?

Een ongewoon gesprek met God. Ik snap het, klinkt niet voor iedereen als een aantrekkelijk boek, maar het is wel mijn grootste inspiratiebron geweest. Heel dankbaar dat onze oude buurman me dat boek uitleende. Inmiddels heb ik ‘m zelf gekocht en al voor de 3e keer gelezen. Het hele boek Leeft! Vol aantekeningen, vragen, tekeningen, ezelsoren, alles!
Als God is zoals in dit boek, ben ik fan!

#10 Wat maakt jouw dag écht een fijne dag?

Als ik relaxt opsta, en mezelf toesta te doen wat op dat moment goed voelt. Op die dagen ben ik het meest productief en ontstaan de leukste dingen en fijnste trainingen. Mezelf de vrijheid gunnen m’n dag in te vullen zoals ik wil, dan heb ik een topdag! 🙂

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvinden van jouw écht-lijstje, omdat jij eigenlijk gewoon niet goed weet wat jou nou blij maakt?
Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan 
(t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips!
 Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.