Toen afgelopen week een vriendin van me in Zweden per whatsapp aan me vroeg of ik zeker wist dat ik met haar kon afspreken, wist ik dat ik iets verkeerd deed.

De reden dat ze dat vroeg had namelijk met mijn werk te maken.

Eigenlijk zouden we donderdag even samen lunchen. Ze woont vlakbij mij, dus even tussendoor lunchen kan gemakkelijk.

Dat kwam er niet van, want het restaurant waar ze heen wilde, zat vol, waardoor we alleen om 10:45 konden komen lunchen. Iets te vroeg wat mij betreft.
Een ander restaurant werd het niet. Iets anders afspreken ook niet. Eigenlijk kwam het me ergens ook wel goed uit. Niet omdat ik haar niet wilde zien, maar ik had nog genoeg andere dingen te doen.

Vrijdag dan? Om een of andere reden werd dat het ook niet. Iets met nog steeds van alles te doen, even niet zoveel overzicht, dus chaos op mijn bureau én in mijn hoofd. Bovendien had ik die dag ook al afgesproken mee te gaan voor een after work drink met mijn Allerliefste lief en wat collega’s.
Kwam me opnieuw wel oké uit dus.

Zaterdag kon zij sowieso niet. Dus spraken we half af voor zondag.

Ik appte haar die dag: “Gisteren heb ik lekker in de zon gezeten bij dat ene tentje. Zullen we daar straks ook afspreken?”
Waarop ze stuurde:

“Weet je het zeker, dat het je uitkomt? Dat het past en je het niet te druk hebt?”

Nu ik dit zo typ, zou het bijna sarcastisch zijn geweest, maar daar is ze te lief voor. Ze meent het echt, wil niet teveel van mijn tijd gebruik maken als het niet ‘past’.
Tuurlijk spraken we af!
Ik was dan wel even aan het werk die dag, maar had zin om even bij te kletsen en wat te drinken en eten buiten de deur. Dus: “Ja tuurijk, heb ik tijd! Leuk! Tot zo!”.

Nu ben ik wel heel dankbaar voor wat ze me stuurde. Sowieso omdat ze het oprecht lief bedoelt. Ze hoopt dat mijn bedrijf goed gaat, maar dat het ook met mij goed gaat.

Het idee van het druk hebben past helemaal niet bij Mijn Nieuwe Vandaag. Ik wil het zelf niet druk hebben en ik wil ook niet dat andere mensen denken dat ik het druk heb.
Ik wil dingen doen die mij blij maken. De dingen doen omdat ik er bewust voor kies. Niet omdat ik denk dat ze van me verwacht worden.

Druk zijn is wat mij betreft overrated. Druk hebben is niet goed, voelt niet fijn. Voor momenten misschien wel, het kan je wel helpen die ene deadline sneller te halen, maar teveel te lang dat gevoel van het druk hebben en veel te doen te hebben.. Ik hou daar niet van.

Ik ben haar dus dankbaar. Want door mij dat te vragen werd ik me wel bewust van wat ik aan het doen was, welke indruk ik achterlaat op anderen. Wat ik uitstraal en wat ik dus aantrek. Dat deed me ook denken aan één van de uitspraken van Charlotte, een leuke chick die ik getraind heb. Gelukkig zien we het nu allebei vaker anders 😉

Want nu kan ik weer bewust kiezen voor wat wél past bij mijn Nieuwe Vandaag. Even een soort van wake-up call gehad dus. Jep.. die heb ik ook zo af en toe gewoon nodig. ?

Zeker als ik het druk heb 😉

Voel rust en vertrouwen en Leef!

Vraag een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook meer rust wilt ervaren en ‘druk zijn’ overrated vindt!

Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in