Het kan mijn vaste volgers niet ontgaan zijn, ik ben dol op mijn Allerliefste lief!
Zoals laatst ook beschreven leren wij elkaar in ons 13e jaar van onze relatie nog steeds opnieuw beter kennen. Gelukkig zijn we daar samen ook goed in. In Nederland deden we ook altijd al veel samen, naar festivals, naar concerten, uit eten, vakanties. Wij doen dat soort dingen graag met vrienden, maar ook heel graag samen. Soms verbazen we daar anderen mee. Dat we bijvoorbeeld met z’n tweeën naar een meerdaags festival gaan. Tjah.. dat vinden we leuk, ontmoeten we daar weer nieuwe mensen, of niet en zijn we gewoon een paar dagen heerlijk samen omringd door mooie mensen, leuke muziek en dure drank en eten. Wie wil dat nou niet?Liefde, ware liefde, onvoorwaardelijke liefde. Laatst bedacht ik me de letterlijke betekenis van onvoorwaardelijke liefde. Hoe mooi is dat eigenlijk, bedacht ik me toen. Onvoorwaardelijk liefhebben. Liefhebben van jezelf, je familie, je vrienden en je allerliefste lief. Onvoorwaardelijk. Altijd. Zonder voorwaarden dus.
Niets hoeft te worden veranderd, niets hoeft te worden aangepast. Geen andere kledingstijl aangemeten, geen nieuw kapsel, geen andere mening, geen andere waarden. Houden van iemand omdat diegene zichzelf is en blijft. Diegene de ruimte geven te zijn wie hij of zij is, zonder te twijfelen aan diens keuzes, zonder iets te willen veranderen en zonder te dreigen. Geen angst voor verlies en geen angst voor afwijzing. Geen veroordeling, alleen liefde en respect. Ik denk dat dat is wat liefde mooi maakt. Ik denk dat dat is wat iedere ouder zijn kind zou moeten meegeven en iedere leerkracht zijn leerlingen. Liefde is niet afhankelijk van een mening, een prestatie of een uiterlijk kenmerk. Echte liefde is er altijd en zal er altijd zijn. Vanuit echte liefde maken we de wereld en elkaar een beetje mooier. Door zonder voorwaarden lief te hebben mag ieder zichzelf zijn. Ik denk dat dat de mens fijner maakt. Ik denk dat dat de wereld fijner maakt.

Het is soms moeilijk, omdat we graag in hokjes denken, ik betrap mezelf daar in ieder geval op. Iets dat wel of niet zo hoort, beoordeeld vanuit mijn perceptie, zonder open blik op wat te zien of te horen is…

Liefde zonder voorwaarden, ik ben voor!

Heb – onvoorwaardelijk – Lief en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan! Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie