WIE WIL ER NOU NIET LACHEND DOOR HET LEVEN?

Lachen geeft energie, lachen maakt je blij en voedt je creativiteit en inspiratie.
Soms mis je net even dat beetje energie, voel je je gewoon niet zo lekker of heb je gewoon zin om even iets te doen dat jou blij maakt. Logisch!
Ik heb je daar vandaag een handje bij met 4 leuke tips die je direct kunt toepassen!

 

WAAROM??

Omdat als jij je blij voelt, de mooiste en leukste dingen gebeuren. Als je je goed voelt, straal jij, je lacht het leven tegemoet en het leven jou.
In mijn één van mijn blogs vertelde ik al over mijn manier om blij en gelukkig in het leven te staan, mijn manier om te Leven!.

Je herkent dat vast wel, in een periode waarin jij je goed voelde, blij was en je dagen vol leuke dingen zaten, zat alles je mee. De bus kwam net als jij een minuut te laat, waardoor je direct in kon stappen. Je loopt de supermarkt in en jouw favoriete chocola is in de aanbieding. En terwijl je je bedenkt wat je wilt gaan eten vanavond, nodigt een vriendin je uit bij haar te komen eten die avond. Die flow is heerlijk en ontstaat vanuit jouw blijdschap en dankbaarheid.

MEER VAN HETZELFDE

Je krijgt altijd meer van wat er is. Zo werkt het in het Leven, daar zorgt het universum voor. ?
Richt jij je op alle leuke dingen op een dag en voel je je dankbaar? Dan komt er nóg meer van hetzelfde of soortgelijk.

Richt jij je aandacht op alle problemen in je leven, die vieze wc-brillen en jouw tekort aan energie en gebrek aan inspiratie? Dan komt er nóg meer van hetzelfde of soortgelijk.

Die eerste versie voelt beduidend beter, hè?! En of je het er nu mee eens bent of niet, dat maakt eigenlijk niet zo uit. Jouw enige opdracht voor vandaag is je te richten op de leuke dingen, hang zonnetjes op waar jij ze wil. Zet de bloemetjes buiten. Hang slingers op. Want vandaag is het tijd om glasbakken te vullen met champagneflessen – figuurlijk dan hè?!.
Dus.., door naar de tips!

#1 ZIE ER MOOI UIT: LACH!

Tjah.. zo simpel kan het zijn. Wie lachend door het leven wil, begint met een lach. Vandaag is het aan jou om iedere keer als jij in de spiegel kijkt, jezelf in een raam ziet, even naar het toilet loopt, ‘hoi’ zegt tegen een ander te lachen. Een kleine glimlach is al genoeg om jouw geconcentreerde ‘computer-hoofd’ even te ontspannen. Een brede tandpasta lach mag natuurlijk ook én lach met mensen om je heen. Samen lachen is nog leuker. Deel deze challenge met wie je wil, zodat jij jouw blijdschap van vandaag deelt.
Hoe meer jij lacht, hoe meer er te lachen valt. Want er komt altijd nóg meer van hetzelfde of soortgelijk.

#2 STRAAL: LUISTER, ZING EN DANS!

Pak je oortjes, een koptelefoon of zet je muziekinstallatie gewoon op standje burenruzie. Muziek is emotie en daar is blijdschap er één van. Zo fijn! Zit ik er soms even doorheen, heb ik geen energie en weet ik even niet meer waar te beginnen? Dan helpt muziek mij om me op te vrolijken, een energie boost te krijgen en dingen weer te overzien.
Luister dus even jouw favoriete muziek. Dat liedje waar jij blij van wordt.

Ik wacht wel even. Luister jij nu??  Ik ben benieuwd welk nummer jou blij maakt!

Geen inspiratie? Hier twee nummers die mij op dit moment heel blij maken ter inspiratie.
Girl can’t be herself Oke, het onderwerp is misschien niet heel leuk, maar de tekst klopt en de beat maakt mij aan het dansen!
Love Heerlijke groove en ook deze tekst is zo waar. Gaat voor mij ook over dat er altijd meer komt van wat er is/ waar je je op richt.
Heerlijk, luister lekker naar die muziek op de achtergrond. Laat jouw muziek ook gewoon aanstaan tijdens het lezen van deze tips.

#3 DEEL: DOE IETS LIEFS VOOR EEN ANDER!

Soms heb je het gevoel al druk genoeg met jezelf te zijn of voelt het juist alsof jouw leven om dat van een ander draait.
Vandaag ga je dat anders doen. Vandaag doe jij iets voor een ander, gewoon omdat dat jou blij maakt. Bied iemand jouw hulp aan, geef een compliment, haal een kopje koffie voor iemand, geef een knuffel, stuur een kaartje of bel diegene (zet dan wel ff je muziek uit ;-). Doe het nu. Niet uitstellen. Gewoon doen. Niet omdat je er iets voor terug verwacht, maar puur en alleen omdat het iets is dat jij graag doet voor die ander. Wedden, daar word je blij van!

 #4 TADAAA: MAAK EEN LIJSTJE!

To-do lijstjes. Superhandig, maar vaak best onbevredigend, want echt af komen ze haast nooit.
Daar heb ik een oplossing voor! Maak nu eens een Tadaa-lijstje. Pak een mooi blaadje of een schriftje waar jij blij van wordt.  Bovenaan schrijf je “Tadaa!”
Zet hier meteen alles op wat niet op je to-do lijst of agenda stond (of wel en wat gewoon af is), maar wat je wel gedaan hebt, hou dat de rest van de dag vol. ? Daar krijg je spontaan een lach van op je gezicht, fijn gevoel toch? Daar word je blij van!

Enjoy!!
Doe dit niet alleen vandaag, maar hou het de rest van de week, of nog langer vol en zie wat voor leuke dingen er gebeuren. Je ontvangt namelijk altijd nóg meer van hetzelfde of soortgelijk.
Vier het leven, doe meer van wat jou blij maakt!

Voel je blij en Leef!

Bekijk meer gratis tools!

Heb je vragen of wil je wat delen?

13 + 14 =

0 reacties