Uren kan ik voor mijn kledingkast staan. Oké.. uren is overdreven, maar zo voelt het soms wel. Zeker voor mijn Allerliefste Lief, die vaak al even geleden heeft geroepen: “Ready when you are!”.
Het ene shirt aan en die andere broek uit. Nee. Dit is het niet. Jasje er overheen dan. Nee spijkerblouse dan. Ook niet. Andere bh dan maar. Misschien helpt dat.

High five als jij dit herkent!

“Als ik nog niet eens kleding kan kiezen.. hoe neem ik dan in hemelsnaam grotere beslissingen?!”

Soms heb je zo’n dag. Dat kiezen gewoon even niet lukt. Had ik laatst ook weer een keer. En ja.. dan denk ik serieus weleens: “HOE DAN?!” Mensen die me kennen horen me dit nu waarschijnlijk zeggen 😉

Zo irritant. Want het enige dat ik op zo’n moment wil is gewoon iets leuks aantrekken en me relaxt voelen. Helemaal geen zin om moeilijk te doen. En hoe meer ik me erger aan het niet vinden van de juiste outfit, hoe ongezelliger ik word. Oh.. ken je dat.. dat je eindelijk iets heel leuks aan hebt.. en dan… heb je er weer niet de juiste schoenen bij of trek je net een ladder in je panty ofzo.. Hoe irritant!! Hahah

Of laatst: Had ik heel veel zin om een jurkje aan te trekken. Wat ik overigens pas merkte nadat ik de derde broek uittrok hoor…, maar dat terzijde. Een jurkje dus. Ik had een heel leuke aan. En omdat het best koud was, had ik er een leuk jasje overheen aan. Sneakers er onder en gaan! Totdat ik me bedacht dat het serieus best koud was… Panty nodig dus.. Outfit verpest.. want nu was het opeens zo’n (no offence..) kerkelijke outfit geworden met een veel te dikke panty voor de tijd van het jaar.
Jurkje weer uit dus. Dan toch maar gewoon mijn all time favorite spijkerbroek 🙂

Tot een tijdje geleden vroeg ik in zo’n situatie nog wel eens aan mijn Allerliefste lief om me te helpen bij de keuze. Daar geeft hij tegenwoordig geen antwoord meer op en ik (probeer) het niet meer te vragen. Helpt niet namelijk. Maakt het vaak alleen maar erger. Want wat hij dan ook zegt: het is toch niet goed. En dat ligt aan mijn gemoedstoestand. Mijn energie op dat moment. De enige die dat kan veranderen ben ik.

Maar dus. Wat mij helpt in zo’n geval:
Opruimen! Weg doen/ weg geven wat ik helemaal niet meer aan wil. Dat geeft namelijk echt ruimte. En ruimte maakt keuzes weer gemakkelijker. Gewoon omdat je je veel beter kunt focussen. Je niet steeds wordt afgeleid door rotzooi om je heen en dingen die je totaal niet blij maken.

En ander praktisch voordeel: Opruimen maakt ook gewoon dat je minder keuzes hebt. Als je weg doet waarvan je eigenlijk al lang weet dat het je niet blij maakt, maar wat je toch steeds opnieuw weer in overweging neemt, gewoon omdat het in het zicht ligt en het er nog steeds is.. (whoo wat een lange zin.., haal even adem ;-)), is er minder om uit te kiezen.

En weet je. Soms ga ik iets compleet anders opruimen, iets dat helemaal niet te maken heeft met die, op dat moment onmogelijke keuzes, en toch heeft dat dan een positief effect op diezelfde onmogelijke keuze. Die wordt opeens toch best mogelijk 😉

Sta ik nou echt nog uren voor die kast en ligt het overgrote deel dan verspreid over de vloer, het bed en de bank…, dan is het tijd om maar even een rondje te dansen door de woonkamer. #danmaarnaakt 😉 Want dan is het gewoon even tijd die gemoedstoestand te verbeteren. Energie te verhogen, positieve vibe opzoeken.
En het leuke is: opeens boeit het me dan een stuk minder wat ik aan heb, gewoon omdat ik me dan leuk voel. Ongeacht wat ik aan heb. Gewoon omdat ik best leuk ben!

Voel je goed en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar met opruimen alleen ben ik nog niet waar ik wil zijn? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in