“Big things often have small beginnings”

Mooi! Zowel in positieve als de negatieve zin geloof ik dat deze uitspraak waar is. 
Alles wat nu heel groot is, is ooit als iets kleins begonnen.  
Iets kan groot worden uit de kleinste gedachte. Het kleinste verlangen of het kleinste idee. Want zelfs die enorme boom die jou vandaag of morgen ‘opeens’ opvalt, is ooit begonnen als een piepklein zaadje. Zo gaat dat. Ten minste, als je dat kleinste zaadje, die gedachten, dat verlangen of het idee voedt. Je zult er aandacht voor moeten hebben en de drang om het groter te laten worden. 
Wel bijzonder, want alle grote dingen beginnen als iets kleins. Niet alleen briljante bedrijven, vette gadgets of slimme meesters beginnen klein om vervolgens groter te worden. Die stomme gedachte, die stiekeme angst of dat kleine verdriet kan met de juiste voeding(?!) ook groots worden. En dat is meestal helemaal zo chill niet. Dat geef deze spreuk toch even een andere draai.

Wat mij betreft een mooie andere draai. Want zodra je je beseft dat zo
wel de allerleukste, vetste, tofste, gaafste dingen uit iets superkleins kunnen ontstaan, weet je dat the sky the limit is. Dat is waardoor dromen werkelijkheid worden en waardoor we steeds mooiere, betere, snellere spullen tot onze beschikking hebben. Dat komt door de volharding van die slimme mensen, die ook ooit klein waren, die bedachten dat het een of het ander anders moest kunnen. – De juiste voeding –
Mijn Allerliefste Lief stuurde me laatst een mailtje met alleen de tekst:

“No idea is too small or insignificant to CHANGE or save a life”

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eerst dacht dat ‘ie iets verkeerds stuurde ofzo, omdat ik dacht:

“Goh.. een leven redden.. gaat dit over je werk ofzo, aan de verkeerde persoon een pep-talk gestuurd?”

Maar nee, dat was natuurlijk niet. Hij vond het ‘gewoon een mooi perspectief’. Toen ik het daarna nog een keer las zag ik dat ook. 🙂 En daarmee sluit ‘ie dus heel mooi aan bij de allereerste spreuk hierboven.

En owja.. ik had het er dus over dat het een mooie andere draai was, laat ik daar weer even mee verder gaan. …want zodra je dus deze positieve kant herkent én belangrijker, de invloed die jíj daar dus op hebt, weet je dat je ook kunt gaan kijken naar hoe jij die dingen voedt die helemaal zo tof niet zijn.
Elke angst, gevoelens van schuld, schaamte of andere negatieve gedachten in mijn hoofd, kan ik zelf groter later worden, door er aandacht aan te schenken, door er heel veel over te praten en het daarmee erger te maken voor mezelf (of door het juist dood te zwijgen, maar het in mijn hoofd alleen maar groter te laten worden). Het kan dan zo groot dat er van dromen en die leuke kleine dingen iets maken, niets meer komt. En als ik in staat ben iets te laten groeien, kan ik het zeker ook klein houden of zelfs wegwerken als ik dat nodig vindt. Hé, hendiggg!

Iets kleins, in jouw hoofd. Iets kleins dat met de juiste voeding dus uit kunt laten groeien tot iets dat groter is dan de GVR (Grote Vriendelijke Reus). En dat is onhandig, onpraktisch en onnodig.
Ik ben geen voorstander van alles gewoon maar negeren. Althans, niet als het om serieuze angsten of iets dergelijks gaat. Die worden soms zelfs spontaan kleiner als je het hardop uitspreekt.
Maar er zijn ook zoveel gedachten in ons hoofd die er totaal niet toe doen. Die ons alleen maar tegenhouden in doen wat je op dat moment écht leuk lijkt. En dat is zonde. Niet nodig en dat kan anders!

Geloof me, heel veel van die gedachten kun je echt wel negeren. Herken ze maar richt je dan eens volle bak op die gedachten die je aanmoedigen, enthousiast maken of energie geven. Laat die groeien tot datgene waar jij helemaal blij van wordt en geniet daar dan van! Maak het nog groter, of plant nóg meer zaadjes. Want alles heeft de potentie te groeien.
Ik ben vóór zaaien van leuke, toffe, mooie dingen om het Leven! nog leuker te maken.
Wat jij?

Laat de mooie dingen groeien, weet dat niets te klein is en Leef!

En ha.. dat besef begon bij mij ook een tijd geleden als een heel klein zaadje, iets waarvan ik dacht dat dat voor heel veel anderen misschien mogelijk was, maar voor mij?
Look what I’ve managed to do 🙂

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook klaar bent met jezelf klein houden, twijfelen aan jezelf en wilt gaan voor wat jij écht leuk vindt! Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails ook te ontvangen? Schrijf je dan hier in