Ik had zin om te lezen. Op mijn bureau ligt sinds we terug zijn van vakantie een stapel boeken. In bijna allemaal ben ik ‘bezig’. Ik lees namelijk heel veel boeken tegelijk..

Terwijl ik een poging doe een specifiek boek van de stapel pakken, komt er een dunner boekje naar boven dat ik daarvoor niet had zien liggen.

‘Loslaten om gelukkig te worden’ van Lama Zeupa.

Dit boekje leende ik ooit van een oud-collega in de periode vlak nadat ik weer aan het werk was na lang ziek zijn. Allebei hadden we hetzelfde revalidatietraject gedaan en waren zo met het boeddhisme in aanraking gekomen. Nadat ik het gelezen had kocht ik er één voor mezelf.


Of het zo heeft moeten zijn

Mooi boekje wel. Over loslaten om lijden te voorkomen/ verminderen. Ik heb het zeker 3 keer gelezen in de afgelopen jaren. Op gevoel pak het boekje en sla het open.

Ik weet dat mensen weleens zeggen dat je een boek ‘toevallig’ precies op de goede bladzijde kunt openslaan, omdat dát dan precies is dat je ‘moet weten’. Iets met synchroniciteit ?.

 

En hoe leuk en romantisch ik dat ook altijd vind klinken, ik kan me geen keer bedenken dat dat mij overkwam. Het ging nu wel ff door me heen, maar ik sloeg ‘m open op de laatste (halve) bladzijde van een hoofdstuk…

“Kon nooit veel zijn.”

Oordeelde ik meteen.

3 elementen van geven

Dus ik sloeg een bladzijde terug en las de paragraaf. Weer die laatste bladzijde. Iets dat ik nog niet gemarkeerd had, maar dat nu wel tot me doordrong.

“…. Zo wordt edelmoedigheid bijvoorbeeld meteen opgesplitst in het subjectief dat geeft, het subjectief dat krijgt en de handeling van het geven. Geven in een perfecte flow creëert harmonieuze eenheid, zonder verwachtingen of aarzelingen in het hoofd van degene die geeft, zonder spijt achteraf en zonder restrictie als het over de gunsteling gaat.”.

 

Meteen moest ik om mezelf lachen. Ik hield namelijk de dag daarvoor de deur op het station open voor iemand. Beledigd en/of teleurgesteld hoorde ik mezelf bijna hardop zeggen:

“Ja graag gedaan hoor..!”.

Omdat degene voor wie ik de deur, met mijn beste bedoelingen, me niet bedankte, geen blijk van waardering liet zien, maar mij en mijn vriendelijke gebaar gewoon compleet negeerde.

 

Tuurlijk is een blijk van waardering fijn, maar… ‘telde’ mijn vriendelijke (en ongevraagde!) gebaar niet meer, of moest ik spijt hebben omdat ik dat bedankje niet kreeg?!

Hell no! Dit is wat onvoorwaardelijk geven is. Geven zonder verwachtingen. Zonder restricties. Gewoon omdat ik het geven wilde.

 

De zon stopt ook niet met schijnen omdat we haar nooit een keer bedanken…

 

Toch een mooie bladzijde om gelezen te hebben. Of het ‘zo moest zijn’?! I don’t know. Bracht het me wat? Dat sowieso! Gewoon mee in de flow en meteen weer delen. Doorgeven dit inzicht. Niet omdat ik een bedankje van je verwacht. Niet omdat ik überhaupt wat van je verwacht. Wel omdat ik het mooi vindt hoe dit ging. Nog meer omdat ik voor onvoorwaardelijke Liefde ben.

Geef wat vaker onvoorwaardelijk en Leef!

Vind jij dit soort dingen ook interessant, Leven vanuit Liefde, onvoorwaardelijke Liefde, of heb je andere soortgelijke interesses waar je een keer met me over wilt sparren? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Superleuk om elkaar zo te leren kennen én we bekijken meteen of ik verder nog wat voor je kan doen. 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Dat gevoel van 'Ik kan nog veel meer...'

Ik herken dat gevoel. Altijd op zoek naar groei, superveel leuk vinden en overal ook best goed in zijn. Alles voor elkaar hebben en toch… Dat gevoel van ontevredenheid. Zonder dat je ontevreden wilt zijn. I got you… Kan anders! Met de methode die ik ontdekte tijdens mijn eigen zoektocht, help ik jou met liefde! Dan hoef je het niet alleen te doen! Want de enig ben je écht niet!

Jennifer

“Dat gevoel van vertrouwen in de toekomst is heel lekker!”

Lees hier Jennifer‘s hele ervaring

Of mail me persoonlijk met jouw vraag of reactie!

3 + 10 =

0 reacties

Rouw en een punt zetten

Twee intentie kaartjes naast me. M’n tweede koffie al op. Een glas water en op mijn rug de zon. Zo zit ik er op dit moment bij. In mijn praktijk met mijn laptop voor me. Ik zucht even diep. Mijn lichaam voelt nog beurs van de massage van gisteravond. Spanning voelde...

De echte reden om te delen wat ik deelde

Nou.. Ik deelde dus laatst de reden van mijn paniekaanvallen, die ik in december 2022 ervaarde. Dat voelde spannend. Allerlei overtuigingen en patronen staken de kop op met betrekking tot afgewezen worden, raar gevonden worden, niet begrepen worden, veroordeeld...

De reden van mijn paniekaanvallen

Ik had een plan. En toen stelde ik uit. Ik at nog een cracker. Ik gooide mijn online winkelmand vol met 19 stuks en kocht uiteindelijk niks. Ik verdwaalde op insta en ververste mijn mailbrowser 30x in 10 minuten zonder een nieuwe email te ontvangen…. Vanochtend onder...

How to handle doemscenario’s

Doemscenario’s.Ze zijn mij niet vreemd.Ooit botste ik tegen een andere auto aan, in een langzaam rijdende file. De persoon uit de andere auto reageerde nergens op en reed gewoon verder.Ondanks dat, schoot ik volledig in de paniek en doemscenario’s als (en beloof me,...