Joe!! Ik had laatst ook weer even een inzicht.. Grappig hoe aan de ene kant iets superlogisch kan zijn en aan de andere kant een blinde vlek..!

 

“Focus je op wat je wél wilt!”

 

Als je me al even volgt weet je dat dat één van mijn belangrijkste punten is.
Want, door me te focussen op wat ik wél wil, heb ik heel veel bereikt. Die focus ging écht voor me werken toen ik ziek was. Waar in eerste instantie mijn focus was:

 

“Ik moet beter worden”

 

Laat ik eerlijk zeggen, daarmee bereikte ik niet perse heel veel. De achterliggende gedachte was namelijk heel krampachtig en boos. Die negatieve energie werkte me juist tegen. .. Legde ik later de focus veel meer op wat ik wél kon, stelde mezelf veel vaker de vroeg ‘Hoe’ ik iets wél ging doen dan bezig zijn met wat niet kon. Ik geloof oprecht dat dat me heel veel gebracht heeft. Die focus op wat ik wél wilde/ kon/ had etc.

Vandaar ook dat ik daar het liefst iedereen mee besmet!

 

Maar waar ik mee begon, die blinde vlek. Want als het gaat om grote dingen, zoals wat ik wil bereiken met mijn bedrijf, richten op waar ik gelukkig van word in grote lijnen, dan ben ik best goed in het focussen op wat ik wél wilt.

 

Op Instagram volg ik een leuke chick die iets plaatste over positiviteit in kleine dingen én op de scheurkalender kwam ook een tip voorbij: “Leer jezelf te vertellen wat je wél wilt, in plaats van wat je niet wilt”.

 

Niks nieuws zou je denken. Toch kwam ik tot een nieuw inzicht..! Want ik denk  best nog weleens
“Hmm daar heb ik echt geen zin in.” of “Ik wil helemaal niet dat…”.

 

Ik spreek het misschien niet vaak uit, maar heb wel soms dat soort ‘klaag’ gedachten. Levert me niets op. In ieder geval niets goeds. Niet dat wat ik wil! Want met die gedachte creëer ik juist het tegenovergestelde..

Wat ik ga doen? Zoveel mogelijk dit soort gedachten omzetten in wat ik dan wél wil!

Minor change, Major difference.

 

 

Voel die positieve gedachten en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

"Ik wist.. met de angsten die ik voelde hield ik mezelf klein. Ik kwam er tijdens de training achter dat ik heel vaak denk: '.. dat komt door..'. Nu neem ik het heft in eigen handen en kies veel bewuster voor wat mij blij maakt!" Lees hier meer ervaringen

Lydia

0 reacties