Ik geloof dat er twee basisstromingen zijn aan emoties.  

  1. Liefde, vertrouwen, overvloed 
  1. Angst, controle, tekort 

Alle emoties zijn onder te verdelen onder een van deze twee.  

Al ons handelen komt voort uit óf Liefde óf angst. Ga maar eens bij jezelf na. De keuzes die jij maakt door een dag heen. Zijn die gestoeld op Liefde, vertrouwen, overvloed of angst, controle, tekort?  

Schiet je uit je slof vanuit het één of het ander? Kies je voor die luxe salade uit Liefde voor je lijf of voor het goedkopere broodje vanuit tekort? Maak je je druk om wat nog kan komen vanuit vertrouwen of ben je stiekem bang de controle te verliezen? Vraag je die vriendin mee omdat je haar er graag bij hebt of omdat je bang bent dat zij het verwacht en boos zal zijn als je dit niet doet? Spreek je jouw verlangens uit vanuit Liefde voor jezelf of hou je ze in uit angst ‘raar’ gevonden te worden? 

Zomaar wat vragen en voorbeelden. Hoe zeer ben jij je bewust van de basis achter jouw handelen?  

Veel van de vrouwen met wie ik werk ‘doen het graag goed’. Doen altijd keihard hun best en zijn zelfs het Levensliefhebben als ‘taak van goed of fout’ gaan zien. Terwijl het Levensliefhebben júist gaat om Leven vanuit Liefde, vanuit vertrouwen en overvloed. Liefde voor jeZelf en jouw Leven. Vertrouwen dat je altijd op het juiste pad bent. Zolang je maar trouw blijft aan jeZelf. En zélfs als je dat even niet bent, omdat je je laat meeslepen door wat om je heen gebeurt, mee gaat in verwachtingen en de angst je even bekruipt. Zelfs dan ben je op de juiste weg.  

Want: “Het moment dat jij je realiseert dat je vanuit angst/ controle of tekort handelt, is het moment dat je weer terug komt bij je Zelf.”  

Jouw Zelf = Liefde. Dat is namelijk onze essentie. De basis waarin wij op deze wereld komen. Dat is ook waarom we zou dol zijn op baby’s en pas geboren dieren. Die onbevangenheid. Die puurheid. De pure onvoorwaardelijke Liefde die zij nog bij zich dragen. Dát is wat Leven is. Dat is wie wij zijn.  

Dat is van waaruit wij mogen handelen. Iedere keer weer. Opnieuw en opnieuw.  

Om dat te doen mag je jezelf de vraag stellen:  

“Wat zou de Levensliefhebber in mij nu doen?” 

Want die Levensliefhebber in jou heeft zichzelf en haar Leven lief, vertrouwt op haar intuïtie en is trots op wie zij is en wat zij doet. Zij handelt vanuit Liefde, vertrouwen en overvloed.  

Wat zou jij nu doen? Welke keuze zou jij nu maken? 
Volg haar wat vaker, luister wat vaker naar wat dat stemmetje in jou zegt, die kriebel in je buik. Vanuit Liefde. Vanuit verlangen. In vertrouwen. Vanuit jouw innerlijk Weten. Vanuit Overvloed.  

Leef, Levensliefhebber, Leef! 

Vind jij dit soort dingen ook interessant, Leven vanuit Liefde, onvoorwaardelijke Liefde, of heb je andere soortgelijke interesses waar je een keer met me over wilt sparren? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Superleuk om elkaar zo te leren kennen én we bekijken meteen of ik verder nog wat voor je kan doen.  En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

“Dankzij deze coaching zie ik in dat ik veel meer plezier mag hebben. Lanne is een bijzondere vrouw die anderen zo goed kan helpen door zich open te stellen. Dank je wel!”

Niki

Of mail me persoonlijk met jouw vraag of reactie!

3 + 7 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rouw en een punt zetten

Twee intentie kaartjes naast me. M’n tweede koffie al op. Een glas water en op mijn rug de zon. Zo zit ik er op dit moment bij. In mijn praktijk met mijn laptop voor me. Ik zucht even diep. Mijn lichaam voelt nog beurs van de massage van gisteravond. Spanning voelde...

De echte reden om te delen wat ik deelde

Nou.. Ik deelde dus laatst de reden van mijn paniekaanvallen, die ik in december 2022 ervaarde. Dat voelde spannend. Allerlei overtuigingen en patronen staken de kop op met betrekking tot afgewezen worden, raar gevonden worden, niet begrepen worden, veroordeeld...

De reden van mijn paniekaanvallen

Ik had een plan. En toen stelde ik uit. Ik at nog een cracker. Ik gooide mijn online winkelmand vol met 19 stuks en kocht uiteindelijk niks. Ik verdwaalde op insta en ververste mijn mailbrowser 30x in 10 minuten zonder een nieuwe email te ontvangen…. Vanochtend onder...

How to handle doemscenario’s

Doemscenario’s.Ze zijn mij niet vreemd.Ooit botste ik tegen een andere auto aan, in een langzaam rijdende file. De persoon uit de andere auto reageerde nergens op en reed gewoon verder.Ondanks dat, schoot ik volledig in de paniek en doemscenario’s als (en beloof me,...