Timing. Het juiste moment. Precies op tijd, veel te vroeg, te laat. Ik kan soms echt heel hard m’n best doen voor een goeie timing. Dat het zo niet werkt.., weet ik heus wel. Zoveel invloed heb ik nou ook weer niet op tijd. En tóch blijf ik het proberen. Jij ook? Druk jij soms ook iets door, tegen beter weten in? Ben jij ook vaak te ongeduldig om ‘alles op z’n tijd’ te nemen? Of probeer jij ook altijd alles onder controle te hebben en houden, en werkt dat je soms ook tegen? Jep.. Me too! Maar dat kan dus anders!

Let me tell you how!


Dikke fail

Inspiratie komt op de gekste momenten en door de gekste dingen. Gisteren zat ik even in de zon in het park, koffietje drinken en mensen kijken. Toen ik naar huis liep waaide er een lege zak brood voor me uit. Ik probeerde ‘m te pakken, maar de wind was veel sneller. Ik lachte om mezelf. Beetje gegeneerd wel, maar ach… ‘t Was voor het goede doel. Bedoel.., die lege zak in het park is voor niemand goed. Ik liep er een beetje onhandig achteraan in de hoop ‘m alsnog te pakken, maar dat wilde niet echt lukken. Grotere stappen, sneller bukken, m’n voet erop. Dikke fail. Allemaal.

En man.. Wat herken ik dat. Uit m’n eigen Leven. Grotere stappen zetten totdat ik m’n spieren scheur, zo snel bukken dat ik m’n rug breek of m’n voet zo hard ergens op stampen dat het kapot is (figuurlijk dan, hè jongens!). Allemaal om de tijd in te halen. Nog dikkere fail.

Want laat ik eerlijk zijn. Tijd is gewoon tijd. Haasten heeft weinig zin, heeft meestal een averechts effect.

“Wie haast heeft, moet rustig aan doen.” 

Volgens mij is dat een Chinees gezegde, of ik bedenk ‘, zelf ter plekke. Geen idee. Maakt niet uit. Wel waar. Rustig aan doen. Timing z’n werk laten doen.

Take your time

Niet als een malle ergens achteraan rennen dus, tenzij je de omstanders een plezier wilt doen. Niet als een gek lopen pushen om iets NU te fixen, terwijl de tijd er nog helemaal niet rijp voor is. Een plant groeit ook niet zomaar opeens over één nacht ijs. Sterker nog. De meeste planten groeien helemaal niet met ijs. En toch doen wij allemaal vaak keihard ons best die bloem uit de grond te stampen, ook al staan we op het ijs te springen. Dikke fail. Niet doen dus.

Beter wacht je gewoon af tot het juiste moment. Alert. Dat wel. Zien wat er voorbij komt en of er iets te zaaien valt. Want als je niks plant komt er ook nooit iets. Of in ieder geval. Door te planten heb je zelf invloed op wát er groeit. Dan komt er in ieder geval niet alleen onkruid. Of op goed geluk een mooi iets. Maar genoeg over die planten.

Ik heb ‘m!

Terwijl ik een beetje ongemakkelijk achter die zak aan liep bedacht ik me dit dus, over timing. Ik liep nog steeds achter die zak aan, met een glimlach, maar nu niet uit schaamte. Meer gerustgesteld ofzo, als in:

“Komt wel goed, schatje!”

Niet dat ik wist hoe dan, maar ik dacht wel: “Uiteindelijk komt alles goed. Niet teveel forceren.” En nee.., ik dacht echt niet alleen aan die zak, maar gewoon aan het Leven. Het komt allemaal goed, als je vertrouwen hebt. Alert bent. Open minded voor nieuwe kansen, andere manieren en je ff de controle loslaat. Want dat moment kwam. Toen die zak bleef hangen achter een paaltje.. Toen had ik ‘m zo. Zonder moeite. Ik hoefde niet te rennen, springen, stampen of wat dan ook. Ik hoefde alleen maar op het juiste moment te bukken en ik kon ‘m alsnog in de prullenbak gooien.

Zet een intentie

Wat jij hier nou mee kunt, met dit verhaal? Nou timing voor je laten werken in plaats van altijd keihard je best doen alles onder controle te hebben, je ongeduldig te voelen en te pushen. Of het nou om het behalen van doelen gaat, het bereiken van die carrière of het creëren van Jouw Nieuwe Vandaag. Als je rustig aan durft te doen als je haast hebt en als je open minded durft te zijn, komt ‘t goed. De volgende intentie kan je daar bij helpen! Als je ‘s ochtends even mediteert of de tijd neemt om te bedenken wat jouw focus is voor die dag kan dit een heel mooie start zijn!

“Ik vertrouw er op dat ik op het juiste
moment op de juiste plaats ben.”

Wacht op de juiste timing vanuit vertrouwen en ontspanning. Dan komt het goed, schatje. Echt waar. Stop met stampen, rennen en breek je rug vooral niet. Wees gewoon alert, spreek uit wat je wilt en heb vertrouwen.

Ik hou niet van zwerfafavl, maar degene die te lui was om z’n zak na z’n lunch op te ruimen..: Thanks! Perfecte timing!

Heb vertrouwen in de tijd en Leef!

Wist je al dat ik een online training ontwikkelt heb, waarin ik alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan de afgelopen jaren heb verwerkt?! Daar vertel ik nog veel meer over een juiste timing, vertrouwen en het loslaten van perfectionisme en controle.
Dat kan zeker wat voor jou zijn! En we starten binnenkort weer in een kleine groep op zondagochtend 6 mei!
Meer weten? Check: www.doenwatjeblijmaakt.nl voor alle ins en outs! Of klik HIER.

 

En over intenties gesproken: Ik heb mijn eigen intentiekaarten ontwikkeld en die kun je nu HIER bestellen voor €15,-!
55 supermooie kaartjes, supermooie ontwerpen met inspirerende intenties om jouw mindset te trainen die jou helpen Jouw Nieuwe Vandaag te creëren. De eerste 10 bestellers krijgen er een persoonlijk bedankje bij!

 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan HIER in.

Download gratis de introductievideo

Nieuwsgierig naar die online training Doen wat je blij maakt die ik ontwikkeld heb? Je kunt gewoon ff kijken wat die online training inhoudt. Je kunt nu namelijk gratis de introductievideo bekijken in de online academy. Krijg je meteen een beeld van wat het is en hoe het er uit ziet!

“Ik wist niet meer hoe ik mezelf moest motiveren om de draad op te pakken en te gaan doen wat mij blij maakt. Lanne gaf me handvatten om de draad weer op te pakken en juist datgene te doen wat mij gelukkig maakt.” Lees alle ervaringen

Nathalie

2 Reacties

  1. Linda

    Sinds ik gestopt ben met krampachtig alles willen sturen, controle willen houden en bepalen gaat alles een stuk beter. Ik herken je verhaal heel erg en het is precies wat je omschrijft! Het heeft geen zin, laat dingen gaan, laat dingen los en ook je antwoorden (voor lastige issues) komen vanzelf wanneer de tijd rijp is!

    • Lanne

      Precies Linda..! Je hebt niet altijd overal invloed op. Soms is het ff laten voor wat het is en zien wat er komt juist de beste invloed die je kunt hebben 😉