Muziek als boost

Ontdekken wat je écht wilt. Ik kom echt steeds meer mensen tegen die het niet weten. Zoekende zijn. Het gevoel hebben ‘alles al voor elkaar te moeten hebben’. Maar niet echt meer zien waar ze heen willen en wat ze allemaal al bereikt hebben. Snap ik hoor! Been there, done that too!

En ik kan het niet vaak genoeg zeggen, ik besteed er ook altijd heel veel tijd aan in mijn trainingen, zelfkennis is key!! Weten waar je een glimlach van op je gezicht krijgt, je richten op dat wat jou voldoening geeft en je keuzes echt maken op basis van JOUW gevoel (niet de mening of verwachting van een ander).

Voor mij is muziek daar een heel groot onderdeel van. Ik haal heel veel inspiratie én energie uit muziek. Teksten kunnen me soms écht raken en superblij maken. Maar melodieën en stemmen… Daar kan ‘t ‘m ook in zitten. Ligt aan mijn bui (#zelfkennis 😉). Muziek kan me uit een dip halen, nieuwe energie geven, of gewoon lekker mee laten zingen en dansen.. Ik hou d’r van!

Ik weet zeker dat het volgende écht-lijstje jou ook zal doen nadenken over muziek. Want Lana heeft het er veel over!

Het écht-lijstje van Lana

Lana omschrijft zichzelf als een échte onderneemster en begon op haar 20e haar eerste onderneming. Dit niet zonder slag of stoot en daarom besloot ze in 2017 hierover te gaan schrijven. Ze lanceerde haar eigen website www.lanadekievit.com waar je alles over haar diensten kunt vinden en haar blog. Maar voor dagelijkse inspiratie moet je naar haar Instagram. Hier deelt ze op geheel eigen wijze haar ervaringen in het ondernemerschap. Daarnaast bouwt ze aan haar eigen personal brand om millennials op weg te helpen om meer persoonlijk en zakelijk succes te ervaren. Ik leerde Lana kennen via Instagram, maar ik ken haar persoonlijk nog niet zo goed. Eens zien wat zij over zichzelf weet en hoe dat mij én jou weer inspireert om meer over jezelf te ontdekken! Let’s go!

 


 

#1 Wat kun jij écht goed gebruiken als jij moe bent of geen energie hebt?

 

“Ik ben iemand die niet snel toegeeft aan vermoeidheid
en altijd keihard doorgaat
totdat ik als een pudding in elkaar zak en écht niet meer kan.”

Gelukkig ben ik mij de laatste jaren hier heel erg van bewust en constant bezig om voor mij de juiste balans te vinden tussen belasting/belastbaarheid.

Dus ik vraag mezelf vaak af of de dingen die ik doe en de energie die ik erin stop of ik deze in dezelfde hoeveelheid weer terugkrijg en het liefst natuurlijk nog een beetje extra.

Als ik wil ontspannen en opladen is muziek voor mij de beste uitkomst. Het luisteren van muziek, het zelf maken van muziek (zingen) en teksten schrijven. Ik doe dit dan ook écht puur en alleen voor mezelf. De laatste tijd krijg ik steeds vaker de kans om mijn songs te laten horen op (business) evenementen en het is geweldig dat ik op deze manier veel mensen kan inspireren met mijn songs die ik in eerste instantie schrijf om te ontspannen, reflecteren en nieuwe energie op te doen. Hierdoor krijg ik weer dubbel zo veel energie terug!

Goh.. Superherkenbaar dat eerste. Ook voor heel veel lezers denk ik. Want veel van de meiden met wie ik werk hebben het hier ook over. Mooie vraag om stil te staan bij de hoeveelheid energie die je ergens in stopt en uit haalt! Die ga ik onthouden! Ik vind het altijd leuk om te zien hoeveel energie en enthousiasme jij uitstraalt in video’s. Brengt me meteen tot de volgende vraag!

 

#2 Wie motiveert/inspireert jou écht?

Inspiratie haal ik vooral ook uit muziek. Zo zijn de teksten van Blues/Gospel zanger en gitarist Jonny Lang een grote inspiratiebron. De laatste weken luister ik ook veel naar India Arie.

Motivatie haal ik uit ondernemers die ook actief zijn als motivational speaker. Zo vind ik Steven Bartlett uit Manchester écht helemaal te gek! Ik hoop hem dan nog eens te ontmoeten.

Van iedereen die je opnoemt ken ik alleen India Arie. Die heeft wat mij betreft ook echt leuke zomerse nummers! En dan dat nummer I am Light…! Niet zo zomers, maar wel heel mooi!! Zo mooi!! Zal zeker niet iedereen van houden, maar dat is oké :-). Inkoppertje voor de next question!

 

#3 Welk geluid vind jij écht vervelend?

Auto ruitenwissers die droog zijn en over het raam heen gaan. Argh daar word ik écht nerveus van.

Ow ja!! Ik heb al ff geen auto meer (sinds we naar Zweden verhuisden), maar ik kan dat geluid zo voor me halen! Zeker irritant! Belangrijke vraag bij zoiets vind ik altijd:

“Hoe kun je er voor zorgen dat zo’n ergernis niet leidend is?”

Want we herkennen allemaal wel van dit soort kleine ergernissen. Het moment waarop je beseft dat je zelf invloed hebt op heel veel dingen kun je acties ondernemen die er voor zorgen dat je minder last hebt van ‘irritante’ dingen. Zo heb ik bijvoorbeeld een dimmer gefixt in de badkamer. Omdat fel licht ‘s ochtends in de badkamer me niet blij maakt! Scheelt zoveel negatieve energie! Klein iets, maar groots resultaat! Herken jij dat, dat zelf verantwoordelijkheid nemen?

 

#4 Welke wijze les deel jij écht graag met zoveel mogelijk anderen?

Ja zeker!

” Laat het verleden niet beslissen wie jij vandaag bent.”

Lange tijd was ik opzoek naar mezelf. Wie ben ik nou eigenlijk en wat wil ik nou écht? Ik zocht altijd in het verleden, analyseerde mijn roerige jeugd, mijn periode van ziekte en ik dacht altijd dat ik mezelf ergens verloren was. Op mijn 23e kwam het besef dat het verleden juist maakt wie je nu bent en dat je met de geleerde lessen elke dag opnieuw kunt kiezen om de beste versie van jezelf te leven. Dus toen ik de negativiteit in het verleden liet rusten kon ik eindelijk écht een toekomst bouwen.

Man! Dit is inderdaad zo’n goede les!! Ik zeg altijd:

“Vasthouden aan het verleden legt je lam,
kijken naar het nu zorgt voor beweging!” 

Sluit hier mooi bij aan! En ook zeker toen ik ziek was.. Mijn herstel ging zoveel beter toen ik het krampachtig ‘terug willen naar hoe het was’ losliet!! Dat zorgde namelijk dat ik in plaats van vanuit Angst, vanuit Liefde ging Leven! Dat is ook écht iets waar ik tijdens trainingen heel veel aandacht aanbesteed!! 

 

#5 Wat geeft jou eigenlijk het gevoel dat je écht Leeft?

Als ik in de auto zit en van afspraak naar afspraak rij. Vooral als het zonnetje schijnt en dan een lekker muziekje op en rijden langs uitgestrekte weides. Dan denk ik vaak écht bewust, wauw ik leef en wat fijn dat ik zoveel vrijheid in mijn leven heb.

Ow ja.. autorijden kan ik soms ook écht missen. Even je hoofd leeg maken en meezingen! Mooi dat jij zo bewust stilstaat bij dat gevoel!!

 

#6 Welke muziek luister jij als je écht hard wilt meezingen?

Alanis Morissette met het liedje, You Oughta Know en Ironic. Deze klassiekers maken de rock chick in mij los.

Jaa..! Brings back memories die muziek!! Even iets heel anders!

 

#7 Wanneer ben jij écht trots op jezelf?

Als ik stil sta bij het feit wat ik allemaal al bereikt heb. Dat de ‘dingen’ in het verleden die niet gelukt zijn mij juist zover voorruit hebben gebracht doordat ik niet bang ben om fouten te maken en altijd open sta om te leren.

Yes! Love it! Je hebt nog een andere vraag uitgekozen, over fouten, benieuwd wat je daarover zegt!

 

#8 Welke fout wil jij écht nooit meer maken?

Het niet luisteren naar mijn intuïtie. Ik heb vaker in mijn carrière, maar ook privé wanneer het om grote beslissingen ging niet naar mijn intuïtie geluisterd maar gehandeld vanuit mijn hoofd. Het gevoel dat je eigenlijk jezelf aan het verloochenen bent is écht verschrikkelijk. Inmiddels weet ik dat ik voor de volle 100% kan vertrouwen op mijn intuïtie.
Dus:

“Wanneer belangrijke beslissingen te nemen,
luister dan niet naar de gedachtes in jouw hoofd.”

Die zitten namelijk vol met beperkingen en overtuigingen waardoor je niet altijd de juiste beslissing kunt nemen die jou écht vooruit gaat helpen. Vertrouw op jouw onderbuikgevoel want écht waar, jouw onderbuik weet precies wat jij nodig hebt. TRUST YOUR GUT!

Precies! Zo belangrijk! Voor mij echt nog wel eens een valkuil zeg ik eerlijk. Kiezen voor zekerheid lijkt zoveel gemakkelijker (want dat is het vaak wat die gedachtes doen.. (zelf)bescherming.). Gelukkig wijk ik steeds korter van mijn eigen weg af, áls ik dat doe! Zoveel fijner om gewoon mijn gevoel te volgen dan te Leven vanuit regeltjes, verwachtingen en ‘hoe dingen normaal gaan’. 

Nog een simpelere vraag en dan sluiten we af met een heel mooie!

 

#9 Welke reis zou jij écht (nog een keer) willen maken?

Een reis naar Afrika en dan natuurlijk op safari. Het staat op de planning om deze reis met het gezin te maken. Lijkt mij écht geweldig!

Jaa dat is zeker een mooie ervaring!! Zo bijzonder vond ik dat ook! Wij waren in Zuid-Afrika en naast de supertoffe safari’s heeft het land me ook weer heel veel inzicht gegeven over waarvoor ik dankbaar ben bijvoorbeeld!

 

#10 Waar ben jij écht heel dankbaar voor?

Ik ben dankbaar dat ik van jongs af aan de mensen om mij heen heb gehad die mij stimuleerde mijn talenten te ontwikkelen, in het diepe te springen, fouten leren maken en ook weer oplossen. De instelling en mentaliteit die ik daardoor heb ontwikkeld brengt me vaak weer bij mensen die in mij geloven en mij geweldige kansen geven.

Whieehaa! Top!! Mooi moment om hen dat ook te laten weten middels dit interview 😉

 

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Jij weet natuurlijk ook wel dat zelfkennis superbelangrijk is, maar merk je toch dat de kennis die je nu hebt je nog niet voldoende helpt bij het écht weten wat je wilt…?! Niet gek.. Is ook een ‘ding’..

Wist je al dat ik een online training ontwikkelt heb, waarin ik alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan de afgelopen jaren heb verwerkt?! Dat kan zeker wat voor jou zijn! En we starten de komende tijd in een kleine groep op zondagochtend 6 mei!
Meer weten? Check: www.doenwatjeblijmaakt.nl voor alle ins en outs!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Bekijk alle details over deze toffe training!

"Ik zat muurvast; ik was ongelukkig in mijn werk, maar ik durfde de vastigheid niet lost te laten. Uit angst om stappen te zetten, bleef ik zitten op een plek die me ongelukkig maakte. Met Lanne ging ik op zoek naar manieren om deze angst te doorbreken zodat ik weer vooruit durfde."

Lees hier meer ervaringen

Jennifer

0 reacties