Toen ik nog als logopedist werkte vertelde een collega me een keer dat ze haar kinderen vroeger één dag in het jaar gaf waarop ze zelf mochten kiezen niet naar school te gaan. Eén dag in het jaar waarop ze mochten doen wat ze zelf wilden. Ze mochten zelfs een verzoekje indienen, zoals: een dagje naar de Efteling, een boomhut bouwen in het bos of gewoon een dagje thuis zijn. 
Je kunt er van vinden wat je wilt. Ik vond het vooral een heel vette zet van een coole moeder. 
Een moeder die bewust kiest om haar kinderen een dag helemaal zelf in te laten vullen, tegen alle regels in. Een dagje pauze. Los van de weekenden en vakanties, een extra dag voor haar kinderen en haarzelf. Ik ben benieuwd of haar kinderen inmiddels pro’s zijn in dagjes voor hen zelf 🙂

Pauze

Hoe vaak gun jij jezelf zo’n dag? Dat vroeg ik me dus ook af toen ik aan dit verhaal dacht. En aangezien ik niet in toeval geloof, denk ik dat dat verhaal ook iets voor mij betekent nu. Dus dat het niet ‘zomaar’ te binnen schoot, vanochtend.

Ik ben met supervette dingen bezig, heb er keiveel plezier in en maak mezelf en anderen daar blij mee. Hoe vet is dat?
Maar ook.., ik ben er veel mee bezig. En alles wat vandaag op  mijn pad lijkt te komen, komt neer op tijd besteden aan jezelf en de mensen om je heen.

Blijmakers

Het feit dat mijn Allerliefste Lief en ik in Stockholm wonen is op zo’n moment even helemaal niet zo leuk, want als ik lees over zoveel mogelijk tijd besteden aan de mensen die je lief hebt, dan knaagt er toch wel wat aan mij. Want dat zijn nu precies de mensen die ik veel minder zie en spreek vanuit hier. Op zich prima op te lossen via Skype en Facetime, maar niet aanwezig zijn op bijvoorbeeld een verjaardag is toch altijd jammer.

Tussen alle dingen door die heel belangrijk zijn en lijken, is het dus nóg belangrijker je te blijven realiseren dat je zelf een keuze hebt in wat je doet, waar je tijd aan besteed en waaraan niet of minder.

Want wat als ‘jouw tijd komt’?

Want op ons sterfbed wensen we natuurlijk niet dat we meer gewerkt hadden, alle mails zo snel mogelijk beantwoordden en nóg meer leuke momenten in ons leven door de camera van onze smartphone hadden bekeken.
Ik geloof niet dat ik dat dan denk in ieder geval…! Jij?

Nee, als die tijd komt, denk je terug aan die mooie momenten die je had en zou je daar alleen nog maar meer van willen voelen. Als je daar dan ligt denk je aan de fijne mensen die je om je heen had en hebt en zou je willen dat dat alles was waar jou leven om draaide.

F*ck it

In de ideale situatie voel je de trots van het kiezen voor jezelf, jouw waargemaakte dromen en dankbaarheid voor de tijd die je had met de mensen om je heen en geeft de herinnering aan het feit dat jij hen en jezelf blij maakte, jou gelukkig.
Want uiteindelijk is dat het enige dat telt. Dat is waar het leven om draait. Toch?

F*ck die belangrijke projecten, F*ck die ontplofte mailbox en F*ck die stomme file, want als jij blij bent, gebeuren de leukste dingen en je krijgt altijd meer van wat er al is. Kies dus vandaag nog voor Jou en stel niet langer uit wat je altijd al hebt willen doen of zeggen. Denk niet dat komt later wel. Wacht niet tot het perfecte moment.
Doe het en ga ervoor!

Confession

Ik geloof dat je vanuit rust de beste keuzes maakt. En met rust bedoel ik niet het ‘eeuwige rustig-aan-doen’, maar wel bewuste keuzes maken. En dat gaat nou eenmaal beter als je daar even bij stil staat, in rust dus.
Dus tijd voor mij om zo’n dag in te plannen!
Een dag alleen maar doen wat ik écht wil. Niet de dingen die ik vind dat ik moet doen. Niet de dingen die ik volgens één of andere social media goeroe zou moeten doen, maar ik helemaal niet leuk vindt. Niet allerlei andere dingen die ik het liefst nooit (meer) zou hoeven doen.

Of je het dan een dagje pauze noemt of gewoon een levensstijl, een motto, door bewust keuzes te maken en tijd voor jezelf en wie en wat jou dierbaar is in te plannen, is iedere dag misschien wel zo’n dag voor jou!
Een dag voor mezelf, een week misschien wel, of een jaar.. Wedden dat ik een pro ben dan 😉

 

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook toe bent aan wat meer focus op jouw échte Leven! Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails ook te ontvangen? Schrijf je dan hier in