Ik heb geleerd, hoe men ruimte maakt voor raad,
Gelukkig ook geleerd hoe ik dat dan weer loslaat

En ben ik ineens, ineens oké
Ik realiseer mij dat ik Leef!

Door wat ik heb gezien dat ik kreeg
Geef en Neem, Neem en Geef

Inspiratie uit muziek

Dit is een deel uit een liedje van Rob Dekay.
Heel eerlijk, geen idee of ik het goed versta, want er staat een versie van de songtekst online die heel anders gaat.

Maar.. ik vind dit een mooie tekst. Dus ik hoor én zing dit!

Ik kies dus voor deze versie. ? Ik luister graag naar dit nummer, ik denk omdat het beschrijft hoe ik me soms voel. En omdat het beschrijft hoe ik (soms wat meer) in het Leven! (wil) staan.
Ik haal namelijk verschillende dingen uit dit nummer. In het bijzonder uit het hier boven beschreven stukje.

Wat deze tekst mij geeft

Ten eerste het luisteren naar anderen, maar het niet altijd aannemen van wat anderen zeggen.
Ik zeg niet nóóit, maar wel: niet altijd.
Weetje.. mensen die jou lief hebben, hebben het beste met jou voor. Dat betekent vaak ook jou beschermen tegen (mogelijke) fouten, afwijzingen of wat voor negatiefs dan ook.
Goed bedoeld, maar lang niet altijd nuttig.
Doen is wat  mij betreft de enige manier om te ontdekken of iets bij je past. Tuurlijk.. eerst even ergen over nadenken en afwegen wat de risico’s en gevolgen zijn kan geen kwaad.
Maar heb jij vette plannen en deel jij die met anderen? Dan bestaat de kans dat die ander het een hartstikke leuk plan vindt, maar ook heel veel redenen opnoemt om het vooral niet te doen. Om jou te beschermen.
En tjah… soms is risico lopen gewoon onderdeel van wat je doet.
Hou het overzichtelijk en veilig, maar laat je niet afschrikken door bezwaren.

Andersom kan natuurlijk ook. Dat jij besluit iets níet te doen, omdat je iets niet goed voelt bijvoorbeeld. Anderen kunnen allerlei verstandige redenen bedenken voor je om het wel te doen. Durf je eigen mening te vormen. Luister naar wat een ander je vertelt, maar maak je eigen afweging. Keuzes gebaseerd op Liefde zijn vaak de beste….

But there is more..

Wat ik hier verder uithaal is het écht zien wat jouw Leven! en jouw omgeving jou eigenlijk biedt. Het is goed om daar bij stil te staan en daar dankbaar voor te zijn. Wals niet overal overheen en neem niet alles maar gewoon voor lief, zie niet alles als ‘normaal’. Zie wat anderen voor jou betekenen en wat hun daden voor jou doen en andersom. Wat jij bijdraagt aan andermans Leven.
Durf te geven en belangrijker, durf te ontvangen. Sta jezelf toe te ontvangen. Dat versterkt jouw gevoel van Leven! en maakt het mogelijk (meer van) jouw eigenwaarde te zien.
Dat sluit ook mooi aan bij wat ik al eens citeerde van boeddha: Geef wat je wilt ontvangen.
Alles wat je doet, denkt en zegt komt als het ware bij je terug als een echo.

Ik realiseer mij dat ik Leef!
Geef en neem, Neem en geef.

Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij meer het gevoel wilt van écht Leven!.
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in