Het blijft me verbazen en het blijft me positief verrassen.

Toeval bestaat niet. Ik weet het zeker. Het is ook niet de eerste keer dat ik hier over schrijf en zal ook vast niet de laatste keer zijn denk ik zo.
Gisteren ben ik naar een lezing geweest over een bepaalde meditatiemethode. De kern was dat we allemaal één zijn, verbonden met elkaar en dat niets zonder reden gebeurt. ‘Toevallig’ heb ik daar ook net een paar boeken over gelezen – mocht je willen weten welke, ask me 🙂 – en voor mij bevestigen die boeken, die lezing en mijn ervaringen elkaar. Gisteren nog: De dag begon in een veel te lange rij bij een soort gemeentehuis, in de schaduw in de wind. We waren daar om onze Zweedse identiteitskaart aan te vragen. Ruim 50 minuten in rij, maar we waren wel als eersten aan de beurt. En nee, dat is heus geen bewijs van het wel of niet bestaan van toeval, maar gewoon de altijd ruime planning van mijn allerliefste lief.

Dus, we konden in ieder geval vrij snel door naar het immigratiecentrum (SFI – Swedisch For Immigrants). Superdruk met mensen van over de hele wereld: kleurrijk, hoorbaar en te ruiken, niet om iemand te beledigen, maar wel een observatie.
Daar stond ‘toevallig’ een knappe Zweedse kerel met een soortgelijk kapsel als mij allerliefste lief, waardoor mijn lief bedacht hem te vragen naar een kapper. Die kerel had het druk met het binnen laten en coördineren van alle immigranten, hij wees twee stoelen aan, zodat hij, als het minder druk was zijn tips kon geven.
‘Toevallig’ kwamen we zo tegenover een stel te zitten, met wie we aan de praat raakten. Spaans, hip, open, 30 jaar, hij werkt voor Spotify, zij maakt sieraden. Goeie match! Daar spreken we binnenkort mee af!

‘Toevallig’ wist ik via via al welke twee scholen goed staan aangeschreven voor de taalcursus waarvoor we bij dit centrum zijn. Een klas vrij op die school, maandagochtend van 8 tot 12 uur. Ik heb er zin in, benieuwd wie ik daar ga ontmoeten.

Thuis keek ik op Facebook, waar een bericht voorbij kwam over het wegkrijgen van fruitvliegjes. ‘Toevallig’ zag ik daar ergens een reactie van een oude bekende. Ik werd nieuwsgierig en bekeek haar Facebook. Bleek ze een, voor mij, interessante carrière move gemaakt te hebben, die aansluit bij veel van wat ik eerder al eens beschreven heb. Via Facebook contact gezocht en ‘toevallig’ had ze die nacht een creatief idee bedacht, iets dat precies aansluit bij mijn creativiteit. Daar gaan we binnenkort eens over Facetimen, daar horen jullie vast nog eens meer van….

Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan! Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie