Zelfs als het donker is en regent, ik honger heb (mensen die me kennen weten dat ik dan níet te genieten ben..!) en als het dan ook nog een teringbende in huis is, kunnen sommige nummers me doen herinneren aan het feit dat ik me aanstel als ik denk dat ik net zo zielig ben als een kindje aan de andere kant van de wereld, dat écht honger heeft, die rotzooi onoverkomelijk is en de zon zich voorlopig niet meer gaat laten zien.

Iedere keer als ik opmerk dat muziek weer zoiets met me doet, vind ik dat bijzonder.
Ronald en ik zijn dol op New York! Zo’n toffe stad! De eerste keer dat we er waren liepen we eens ‘s avonds over Time Square en hoorden we uit een winkel toevallig het  nummer van Alicia Keys “Empire State of Mind” komen. Dat gaf ons echt een cool gevoel! Een paar jaar later tijdens het concert van Alicia Keys, dat nummer live..! Weer dat gevoel!!

Dat heb ik met meer nummers, dat ze een bepaald gevoel of een herinnering oproepen. Een herinnering aan een moment, een gevoel of een bepaalde periode. Even gewoon luisteren naar de muziek en dat gevoel weer herbeleven.

Met Justin Timberlake’s “Love never felt so good” bijvoorbeeld. Iedere keer als ik dat hoor denk ik aan de periode waarin Ronald en ik 10 jaar samen waren, hij me verraste met een diner en overnachting bij De Librije, we voor het eerst in ons nieuwe huis sliepen en we in diezelfde week dat nummer live hoorde in Gelredome. Als ik dat nummer hoor ben ik altijd weer even extra verliefd op Ronald, op dat nummer… En een beetje op JT.. 🙂

De cd van Douwe Bob draaiden we grijs tijdens onze road trip door Amerika, als ik daar wat van hoor zit ik weer even in die auto en voelt het weer even alof Ronald en ik de enige op de wereld zijn, op wegen waar het uren duurde tot we iemand tegenkwamen.

De muziek van Paolo Nutini en Maroon 5, Amos Lee en The Offspring brengt me terug naar mijn kamer bij papa en mama in huis. Meezingend in m’n beste Engels en rondspringend door m’n kamer.
Dat maakt muziek luisteren een beetje als fotoboeken kijken, brings back memories. Ik hou d’r van!

Luister muziek en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook meer dat gevoel van écht Leven! wilt ervaren.
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie
 (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in