Zelfkennis als drijfveer

De één is er heel goed in, zelfreflectie en zichzelf leren kennen, de ander gaat het misschien liever uit de weg of vindt het in ieder geval spannend.

Als ik één ding ben gaan waarderen de afgelopen jaren is het wel het belang van zelfkennis. Steeds meer ontdekken over wat bij mij past, wat ik zelf écht wil en mezelf toestaan de dingen ook écht zo aan te pakken.
Niet altijd alleen maar gemakkelijk. Confronterend, verwarrend en soms ronduit stom!

Ik heb het ook niet allemaal alleen gedaan. Juist samen doen en me laten inspireren door anderen is hierin superbelangrijk geweest.
Dat bracht me op het idee om iedere week een leuk, jong, inspirerend iemand een aantal vragen voor te leggen. Om met die vragen en antwoorden jou aan het ontdekken te zetten over jezelf!

Het  ‘écht-lijstje’ van Hannah

Deze week is het de beurt aan Hannah, Visual Storyteller bij HannahSopia.nl. Hannah heb ik online leren kennen via Facebook. Inmiddels volgen we elkaar ook fanatiek via Instagram en laat ik me dagelijks inspireren door haar mooie foto’s en persoonlijke teksten die zij regelmatig deelt. Open, eerlijk en écht! Ik weet nog dat ik een tekst van haar las op Facebook en ik alleen maar kon zeggen:

“Alleen maar liefde voor jou..” 

Ik kende haar toen nog helemaal niet, dus best gek om zoiets te zeggen tegen een vreemde, maar dat was wat ik voelde. Inmiddels kennen we elkaar wat beter en nog steeds.. Alleen maar liefde voor haar. Zij deelt 10 échte weetjes over zichzelf om ook jou te inspireren!

#1 Waar kan ik jou ‘s nachts écht voor wakker maken?

Een fijne liefdevolle vrijpartij.

#2 Hoe zou jij je dag écht willen doorbrengen?

Schrijvend aan het strand.

#3 Wat vond jij vroeger écht leuk, maar nu niet meer?

Paardrijden, nu vind ik het zielig.

#4 Wat vond je vroeger heel stom, maar nu écht leuk?

In plaats van uitgaan lekker op de bank zitten met vrienden!

#5 Wat helpt jou er écht bovenop als je het even niet meer weet?

Een goed gesprek met mijn moeder.

#6 Wanneer ben jij écht trots op jezelf?

Als ik iets doe wat ik moeilijk vind, maar het toch aan ga!

#7 Waar word jij  écht blij van?

Foto’s maken en reizen!

#8 Wat geeft jou het gevoel dat je écht Leeft?

Als ik onderweg ben in een nieuw land, alleen.

#9 Welk boek vind jij dat iedereen zou moeten lezen?

Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz.

#10 Wat maakt jou écht een leuk mens?

Zelfkennis!

Investeer in zelfkennis en Leef!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvinden van jouw écht-lijstje, omdat jij eigenlijk gewoon niet goed weet wat jou nou blij maakt?
Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!
< strong>En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in.

0 reacties