Soms zit het mee

.. en soms zit het tegen. Wat nou als het helemaal niet allemaal op rolletjes loopt en dingen niet gaan zoals je wilt? Dan heb je vaak helemaal geen zin in nieuwe dingen en kan alles je even teveel zijn.

Vaak is dat juist het moment waarop focussen op wat je blij maakt, waarvoor je dankbaar bent, wat je wél kunt, leuke dingen doen hetgeen dat helpt!

Deze week deelt weer een ander leuk iemand haar écht-lijstje met ons! Denken in mogelijkheden, daar is zij supergoed in! Ik weet zeker dat dit lijstje jou ook weer nieuwe inzichten geeft!

 

Het écht-lijstje van Linda

Laat je inspireren door Linda Zwanenburg van het HR platform LindasResources. Hoe Linda zichzelf beschrijft?

“Getroffen door een zeldzame spierziekte, 100% afgekeurd voor de reguliere arbeidsmarkt,

 

maar kan niet stil zitten. Daarom startte ik LindasResources.nl”. 

Daar deelt zij alles over HR en arbeidsrecht in simpele taal voor werknemers en werkgevers. Dingen die jij ’moet’ weten zodat je krijgt waar je recht op hebt of risico’s beperkt.

‘’Knowledge is Power!’’

Ook deelt zij haar leven als startende ondernemer met haar ziekte middels vlogs op haar YouTube kanaal. Denken in mogelijkheden is wat zij iedere dag weer doet. Lezen jullie weer mee?

 

#1 Wat heb jij écht nodig als je geïrriteerd bent?

Iemand om mij heen die gewoon ja en amen zegt, rustig blijft en me even lekker laat mopperen en tieren hihi.

 

#2 Wat vind jij écht stom?

Dat de wereld ten onder gaat aan (geen) begrip. Ik vind dit zo stom en storend. Verplaats je is in een ander, oordeel niet, ga eens van het goede uit, zit niet te erg boven op woorden, geef mensen de ruimte, vind dingen niet te erg, laat iemand in zijn waarde, laat iemand lekker doen wat hij zij wil.

 

#3 Wat helpt jou er écht bovenop als je het even niet meer weet?

Mijn hondje die er altijd voor je is. Helaas is Ivo mijn trouwe vriend overleden (7jaar) maar ik heb net een nieuwe pup Cooper die deze rol vast heel goed kan overnemen. Ik kan daar echt van genieten, even niks, geen gedoe, geen gezeur, gewoon liefde en gezelligheid!

 

#4 Wat kun jij écht goed gebruiken als je moe bent of je niet energiek voelt?

Heerlijk op de bank stomme simpele programma’s kijken. Gorden gaat trouwen, Chantal blijft slapen of Goede Tijden. Ook vind ik een warme douche heerlijk.

 

#5 Hoe zou jij jouw dag écht willen invullen?

Ik wou dat ik meer uren kon werken. Ik ben door mijn spierziekte enorm beperkt en kan maar kort iets doen en moet dan rusten. Super vervelend wanneer je hoofd zoveel ideeën heeft en wilt maar je lichaam gewoon niet kan. Ook zou ik wat minder druk willen ervaren die ik mijzelf op leg. Ik wil zoveel, waardoor ik soms toch behoorlijk onrustig of gestrest ben. Ik moet meer relaxen en accepteren dat ik gewoon niet zoveel kan. Vallen en opstaan, mijn lichaam protesteert vanzelf en schakelt gewoon uit voor een paar dagen.

 

#6 Wie motiveert/inspireert jou écht?

Klinkt heel gek maar ikzelf! Ik probeer continue stil te staan en trots te zijn op hetgeen ik toch maar weer bereikt heb. Mijn website heeft nu 10.000 unieke bezoekers per maand. Hier kon ik een jaar geleden alleen maar van dromen en ik heb het gewoon gedaan. En dat op halve kracht!

 

#7 Welke taboe vind jij dat écht doorbroken mag worden?

Dat je veel uren moet werken/hard moet werken om iets te kunnen bereiken. BULLSHIT! Ik vind alle mensen die 40+ uren maken niet slim bezig. Het leven kan zomaar voorbij zijn, en dan, dan heb je alleen maar keihard gewerkt en weinig genoten. Ieder zijn ding, maar ik geloof erin dat je parttime ook succesvol kan zijn. Je moet alleen slimmer en efficiënter gaan werken, net als ik. Uiteindelijk is het voor niemand goed om langere tijd veel uren te maken.

 

#8 Welke wijze les deel jij écht graag met zoveel mogelijk anderen?

Er is meer in het leven dan werken en je werkgever waar jij zo mega hard voor werkt kan op een dag gewoon besluiten met jou te stoppen. Ga niet over je grenzen, doe je ding, maak je niet te druk om werk! Ik nam door mijn mega groot verantwoordelijkheidsgevoel alles mee naar huis. Was als eerste op kantoor, ging als laatste weg en in the end… Stank voor dank. Ik werd ontslagen. Dit heeft mij zo erg beschadigd dat ik besloot nooit meer tot het gaatje te gaan voor een werkgever. Problemen zijn tot op zekere hoogte jou probleem maar ook hier geldt in the end is het een probleem van je werkgever en is hij/zij daarvoor verantwoordelijk.

 

#9 Welke fout wil jij écht nooit meer maken?

Mezelf wegcijferen voor anderen en me veel te veel aantrekken van wat anderen vinden. Het blijft een struggel maar de fout om streng te zijn tegen mezelf wil ik niet meer.

 

#10 Wat is één van jouw écht life changing inzichten?

Dat het leven zomaar voorbij kan zijn. En dat komt echt door het verlies van mijn vader. Daarom probeer ik relaxter met zaken om te gaan en mij minder druk te maken. Ik blog wanneer het me uitkomt, ik vlog wanneer ik wil, ik plaats een foto op Instagram wanneer het me lukt en laat alle ‘’moetjes’’ wat meer los, want uiteindelijk leg ik deze mezelf op.

 

#11 Welke reis zou jij  écht (nog een keer) willen maken?

Een wereldreis lijkt me echt SUPER VET! Teveel mooie plekken op de wereld om nog naartoe te gaan. Op mijn lijstje staan de Filipijnen, Australië en Zuid-Afrika nu bovenaan.

 

#12 Hoeveel tijd besteed jij écht aan social media?

Ik denk dat dit best wel veel is. Vaak als ik pauzes hou op de bank scroll ik automatisch overal langs. Soms betrap ik mezelf dat wanneer ik mijn rondje over alle kanalen heb gehad, ik ze vol automatisch weer opnieuw open, terwijl ik er net geweest ben. “Shittt addict” denk ik dan.

 

 

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvinden van jouw écht-lijstje, omdat jij eigenlijk gewoon niet goed weet wat jou nou blij maakt?

 

Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

 

2 Reacties

 1. Nicole

  Wouw! Ik kan niks anders zeggen dan respect voor deze mooi meid! Bij #6 kwam er een glimlach op mijn gezicht! Wat super stoer en zeker trecht dat je dat over jezelf kunt zeggen! Bewondering voor..

  • Lanne

   Mooi he, Nicole! Leuke manier van kijken naar jezelf en inspiratie!
   Liefs!