Iets met vooroordelen

We doen het allemaal.. .oordelen. Vooroordelen. Al iets vinden voordat we het ervaren, gezien of gedaan hebben. Superirritant, vaak onterecht en totaal niet helpend voor niemand.

Juist door zonder oordeel te kijken ontdek en zie je veel meer. Vaak in positieve zin! Vanochtend had ik het met iemand over huppelen… Eigenlijk superfijn om soms te doen, maar ook iets om je voor te schamen. Bang voor de oordelen, dat je dat alleen hoort te doen als kind. Niet als volwassene.

Of vinden dat je iets niet kunt of iets niets voor jou is, nog voordat je het geprobeerd hebt. Bang om te falen, bang dat je niet voldoet aan verwachtingen of wat dan ook.

Zo fijn om wat vaker je oordeel los te laten en gewoon te kijken, ontdekken of ervaren..
Oordelen en vooroordelen is ook iets waar Joanne het over heeft in het interview.

Het ‘écht-lijstje’ van Joanne

Joanne van makepeoplestare.nl heb ik leren kennen via Instagram! Een leuke jonge meid met écht een eigen kledingstijl! Veelzijdig en gewoon een leuke meid om te volgen als je van mode houdt en het leven van een model en stylist wilt volgen!
Nog maar begin 20, bewijst weer dat persoonlijke ontwikkeling écht voor alle leeftijden is, want ook Joanne dacht met plezier na over de antwoorden op de vragen!

Je leest het hele interview hieronder!


 

#1 Waar ben jij écht heel dankbaar voor?

Ik ben heel dankbaar dat ik altijd mijn dromen heb kunnen en mogen najagen. Mijn ouders reden al van jongs af aan het hele land met mij rond. Aan het begin voor danslessen, workshops, wedstrijden en dansvoorstellingen. Rond m’n 14e veranderde dit in modeshows, catwalk trainingen en fotoshoots. Ze hadden ook kunnen zeggen dat ik een normale hobby of een weekendbaantje moest zoeken.

Ah wat mooi om te horen en tof dat je je dit zo beseft! Daar zijn ze vast trots op!!

 

#2 Wat vond je vroeger heel stom maar nu écht leuk?

Eten. Het klinkt waarschijnlijk een beetje gek, maar ik vond eten, en dan vooral nieuw/ onbekend eten, echt vreselijk!

“Het liefst at ik 3x per dag gewoon brood met hagelslag of kaas.”

Geen gekkigheid.
Nu vind ik het leuk om nieuwe producten te proberen en er ook wat bewuster mee bezig te zijn. Alhoewel vis er nog steeds niet in gaat, maar dat is bijzaak 😉

Een lekker boterham met hagelslag wordt ook onderschat denk ik ;-). Nee, maar even serieus… dat hoor je niet heel vaak. Fijn dat je nu juist nieuwe dingen uitproberen leuk vindt! Maakt uiteten gaan en bij anderen eten een stuk gemakkelijker lijkt me! En eten op sets bijvoorbeeld!!
Daarover gesproken… Modellen en eten is natuurlijk altijd een beetje een dingetje..Wat denk jij daarvan?

 

#3 Welk taboe vind jij dat écht doorbroken mag worden?

Ik vind dat het algemene beeld van modellen de wereld uit geholpen moet worden. Natuurlijk zijn er meiden die inderdaad bijna niets eten en 2 keer per dag sporten. En natuurlijk is dit niet gezond. Maar denk jij dat elke topsporter goed bezig is? Er zijn vooral heel veel meiden die keihard werken voor hun droom. De meeste jonge meiden zijn nou eenmaal smal gebouwd en daardoor perfect voor de industrie. De modewereld is keihard en ontzettend krom, helaas. Het is alles behalve een luxe leventje als je nog onderaan de ladder staat. Het is zowel mentaal als fysiek heel zwaar. Ik hoor en lees nog zo vaak van die nare dingen over modellen, terwijl mensen er juist respect voor moeten hebben! Skinny shaming is a thing. Om je nog een beter idee te geven van mijn frustratie: lees dit artikel! 

Hmm.., ja ik snap je. Kan me voorstellen dat die vooroordelen heel irritant en frustrerend kunnen zijn! Het is een veelbesproken beroep, waar iedereen gemakkelijk een mening over heeft…

 

#4 Wat vind jij écht stom?

Ik vind het echt stom als mensen zich anders voordoen dan ze zijn, zich veel beter voordoen of gewoon keihard liegen. Je voelt je natuurlijk niet in elke situatie helemaal op je gemak om 100% jezelf te zijn, maar dan kun je beter een stukje van jezelf verborgen houden dan een grote act opzetten.

Ow ja! Dat herken ik wel. Ik prik daar ook vrij snel doorheen meestal. Ik waardeer het juist heel erg als iemand wél écht zichzelf is.. Dat vind ik echt heel gaaf als mensen dat durven en doen!

Even iets heel anders:

 

#5 Waar word jij eigenlijk écht blij van?

Als ik mijn creativiteit kwijt kan en het dan ook nog oprecht gewaardeerd wordt. Daarnaast vind ik het heerlijk om met mensen om te gaan die precies op dezelfde lijn liggen. Qua humor, normen en waarden en creativiteit. Ik ben niet perse een heel sociaal mens, maar als ik klik met iemand dan zit het ook helemaal goed.

“Geen ongemakkelijk gedoe en lekker jezelf zijn.
Dat maakt me echt vrolijk!”

Haha “Ik ben niet perse een heel sociaal mens”. Leuk gezegd. En fijn dat je dat van jezelf weet! En eigenlijk best logisch ook, dat je je graag omringt met mensen die hetzelfde in het Leven staan als jij! Dat werkt, praat en lacht lekker 😉 Snap ik wel!

En je creativiteit uiten.., ja dat is superfijn, zeker als het gewaardeerd wordt. Maar waardering van jezelf is natuurlijk de basis 😉

 

#6 Wanneer ben jij écht trots op jezelf?

Pfoe, dit vind ik een lastige vraag. Ik ben namelijk niet zo snel trots op m’n eigen dingen. Het kan altijd beter, groter, sneller. Ik ga niet zo snel uit m’n dak. Maar als ik dan iemand anders vertel over wat ik heb gedaan en diegene mega enthousiast wordt, dan besef ik vaak pas dat ik best trost mag zijn. Ik heb nog niets groots bereikt (voor mijn gevoel), maar ik zit lekker in m’n vel en doe waar ik blij van word. Daar mag ik denk ik ook wel trots op zijn, toch?

Toch?! Haha en dat vraag je dan… Tuurlijk! Dat weet je zelf ook wel! Supertots op zijn dat je doet wat je blij maakt! Veel fijner kan niet, toch?! Laat ik nog zo’n vraag stellen:

 

#7 Hoe zou jij jouw dag écht willen invullen?

Het liefst zou ik de hele dag bezig willen zijn met creativiteit en mijn passie voor mode. En ik moet eerlijk toegeven, ik ben aardig op weg! Ik hoop in de toekomst te kunnen rondkomen van mijn baan als freelance blogger, (online) fashion stylist en model.

Nog iets om trots op te zijn dus 😉 Lekker bezig, girllll!

 

#8 Wat vind jij écht lekker als ontbijt?

“Als ik ’s avonds naar bed ga kan ik me al
verheugen op het ontbijt. Is dat gek?”

Ik eet bijna elke ochtend een bak franse kwark met fruit en nootjes of muesli. Je kunt eindeloos combineren en het smaakt bijna altijd goed! M’n favoriet is denk ik met banaan, kaneel, rozijnen en een noten mix. Of iets met bosbessen. Dan krijgt het zo’n gezellig paars kleurtje 🙂 Ook drink ik elke ochtend een kop thee. Anders kan mijn dag niet beginnen!.

Ah! Ontbijt is dus wel favoriet en niet eens met een boterham met hagelslag ;-)!

 

#9 Hoe vaak/ in welke situaties sta jij stil bij of jij iets écht zelf wilt?

Eigenlijk sta ik heel vaak stil bij of ik ergens achter sta. Ik ben altijd veel bezig met mijn gevoel, bewust en onbewust. Als iets niet lekker voelt dan is het voor mij lastig om er echt voor te gaan. Soms is dat lastig, maar vaak zit mijn gevoel goed en ben ik er juist blij mee.

Yes! Tof om te horen! Ik vind het altijd zo tof als mensen bewust kiezen voor wat ze doen en bezig zijn met wat ze zelf écht willen. Dat is zo fijn om te doen!

Laatste vraag nog!

 

#10 Met welke uitvinding ben jij écht blij?

Met de smartphone! En dan niet alleen voor mijn Instagram verslaving, maar vooral omdat ik dan altijd contact kan houden met mensen. Mijn vriend woont best ver weg (zo’n 3 uur reizen), dus het is geweldig dat we gewoon de hele dag door kunnen appen of video bellen.

Oeh! 3 uur reizen, dat is inderdaad niet dichtbij. Fijn dat je elkaar dan digitaal toch nog dichtbij kunt hebben! Zoveel waard, videobellen! Ik gebruik dat ook veel met familie en vrienden, maar ook met klanten. Ik ben het met je eens… Héél fijne uitvinding!!

 

Thanks Joanne, voor jouw open antwoorden, leuk!

 

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Wat heeft het lezen van dit lijstje jouw gebracht? Welke vraag of welk antwoord zette jou aan het denken?
Hoe zit het met jouw zelfkennis?? Wil jij daar wel intensiever mee aan de slag en nóg meer ontdekken over wie je bent en wat je wilt..? Ik denk supergraag met je mee!
Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan 
(t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips!
 Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties