Van je hobby je werk maken

Voor de één klinkt dat supermooi, de ander houdt liever z’n hobby voor wat ‘ie is en vindt juist scheiding tussen werk en privé fijn.
Hoe dan ook.. Het is belangrijk van jezelf te weten waar jouw voorkeur ligt!

YourNewToday heeft voor mij alles te maken met iedere dag opnieuw bewust kiezen voor wat jou blij maakt! Niet op de automatische piloot je ding doen. Niet de dingen doen omdat je denkt dat iemand ze van je verwacht. Niet druk zijn met dingen waar je eigenlijk helemaal niet zo blij van wordt.

Om bewust te kiezen voor wat jou blij maakt moet je durven stilstaan bij wat dat is. Dat is spannend en soms confronterend misschien. Maar voor wat extra inspiratie stel ik iedere week een leuk, ambitieus, inspirerend mens 10 verschillende vragen. Allemaal gericht op jezelf écht kennen! Deze week is het woord aan Alex!  Zij heeft duidelijk van haar hobby haar werk gemaakt!

Laat je inspireren!

 

Het ‘écht-lijstje’ van Alex

Ik vind Alex leuk. Ik heb het over Alex Malone van Storyofmyworld.com. Mooi mens uit Eindhoven, reist, organiseert en werkt graag en veel! Altijd nieuwe plannen en creatieve oplossingen. Alex leerde ik via Instagram kennen en ik wacht nog op de dag dat we in Stockholm een lekkere latte wegslurpen! Maar serieus, Alex weet alles van social media, is ondernemend to the max en gewoon leuk om te volgen. Check hier haar instagramaccount en volg haar!

Alex vertelt ook heel graag heel veel 🙂 Ik heb een mooie selectie gemaakt van alle antwoorden die zij gaf op de vragen!
Komen ze!!

 

 


 

We beginnen meteen met een serieuze vraag als aftrap! Alex, vertel!

#1 Wanneer ben jij écht trots op jezelf?

Grappig. Nu ik er over nadenk bedenk ik me dat ik echt trots op mezelf ben als ik complimenten van anderen krijg over mijn prestaties. Waardering van anderen is voor mij dus schijnbaar heel belangrijk. Wel mooi inzicht eigenlijk. Ik zou wel willen dat ik vanuit mijzelf ook vaker trots op mezelf kan en durf te zijn, maar ik besef me dus heel erg dat ik trots ben als anderen mij complimenten geven.

Ja, supertof natuurlijk als je complimenten krijgt van een ander en anderen dankbaar zijn voor wat jij doet! Maar wat je zelf ook al zegt: Hoe fijn als je wat vaker ‘gewoon’ vanuit jezelf trots kunt zijn op wie je bent en wat je doet! Mooie inzichten!!
En over dankbaarheid gesproken..

 #2 Waar ben jij eigenlijk écht heel dankbaar voor?

Heel cliche, maar voor alle mensen die in mij en in mijn ideeën geloven. Dan bedoel ik de betrokkenen bij Story of my World – reizigers die hun verhalen delen met een platform wat helemaal niet zo heel groot is, maar waar wel een duidelijke visie achter zit. Ik ben super dankbaar voor het feit dat mensen mee gaan in die visie en de schoonheid van reizen op een bepaalde manier willen delen. Maar ook bijvoorbeeld mijn klanten. Ik vind mezelf nog steeds een junior en toch heb ik grote, mooie projecten en klanten die mijn expertise vertrouwen. Creatieven van het Zuiden (Facebook-groep) is een initiatief om creatieven in de breedste zin van het woord elkaar te leren kennen zodat er uiteindelijk kennis, inspiratie, netwerk en projecten gedeeld kunnen worden. Deze groep is in 4 maanden gegroeid tot meer dan 1.100 leden en ook hierin krijg ik heel veel vertrouwen vanuit de groep in hetgeen wat we opzetten. Dat werkt super motiverend en geeft mij de energie om door te gaan met de uitvoering van die ideeën. Ik denk dat je kunt zeggen dat de mensen om mij heen mij de drive geven om ideeën handen en voeten te geven en ze van een idee te ontwikkelen in een daadwerkelijk concept.

Gaaf! Klinkt als een supervol bestaan. Junior of niet, je verzet bergen met werk! En uh.. Slecht bruggetje misschien, maar bergen.. Daar heb jij wel wat mee hè? Daarmee komen we tot de volgende vraag! 

#3 Wat geeft jou het gevoel dat je écht Leeft?

Ja! Privé heb ik toch wel het meest dat gevoel als ik op pad ben.

“Ik vind bergen beklimmen één van de vetste uitdagingen
die ik meerdere keren ben aangegaan.”

De fysieke en mentale uitdaging is zo extreem groot, de beloning zo groot – want hoe vet is het dat je met je eigen twee benen zo’n ongerepte kracht van de natuur “aankan”. Het uitzicht en het besef dat je dit kan zijn ultieme beloning. Het gevoel van op de top van een berg staan is onbeschrijfelijk. De hoogste berg die ik heb beklommen was de Huyana Potosi in Bolivia en ik ben toen tot 6020 meter geklommen.

Qua werk zit dat gevoel ‘m meer in nieuwe dingen ervaren en dan het liefst dingen waar een grote uitdaging in zit. Dingen waarvan je niet zeker weet of je het kan. In mijn werk kan ik enorme uitdagingen aangaan en echt een adrenaline kick krijgen van het winnen van een pitch, een tevreden klant of een super vette klus mogen doen. 

Ik herken dat gevoel wel ja! Ik stond ooit huilend van geluk boven op een berg in Peru. Wat een helse tocht naar boven! Die ijle lucht, enorm stijle helling en de brandende zon! Maar hoe vet dat ik toch boven aan kwam! Een ezel me naar boven laten dragen was voor mij geen optie. Écht een mooi moment om daar uiteindelijk samen met m’n Allerliefste lief te staan!

Dat brengt me op iets anders!! Jouw Leven is natuurlijk ook niet alleen maar werk. 😉

#4 Wie vind jij écht een fijn mens?

Geen verrassing, maar Thijs. Thijs is mijn partner in crime, beste vriend en mijn Mister Loverlover. Volgens mij ben ik niet de enige als ik zeg: ik ben iemand met een gebruiksaanwijzing (ik heb soms nogal last van mood swings, kan soms zo gefocust zijn dat de rest van de wereld niet bestaat, en ben rete-eigenwijs en koppig) en Thijs houdt zoveel van mij dat hij de tijd heeft genomen om mijn gebruiksaanwijzing te kennen. Er is niemand die mij zo kent als Thijs en mij nog steeds waardeert om alles wie ik ben. Ik vind het ontroerend mooi dat liefde zo ver kan gaan. Ja, Thijs is “munne mens” zoals ze in Eindhoven zeggen. Hij is 11 jaar ouder dan ik ben en dat merk ik heel goed. Hij houdt mij met twee benen op de grond, zorgt dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem door mij een spiegel voor te houden en kritische vragen te stellen. Thijs is al 15 jaar ondernemer en alle fouten die ik maak heeft hij gemaakt. Ook al laat hij mij mijn eigen fouten maken, behoed hij me voor de grootste door mee te denken. Het is heel fijn om een partner te hebben die begrijpt dat werk een groot en belangrijk deel van je leven is. Wij helpen elkaar daar in en wij hebben daardoor tijdens het koken en eten elkaar heel veel te vertellen. Buitenom alle werkaspecten is hij degene die mij altijd kan laten lachen.

Cool dat jullie Levens zo mooi samen komen en jullie elkaar, hoe cliché ook, zo mooi aanvullen! Je hebt het over teveel hooi op je vork nemen. Ik kan me voorstellen dat dat soms gebeurt, maar dat is natuurlijk niet jouw favoriete dag!

#5 Wat maak jouw dag écht een fijne dag?

Als de dingen die ik had willen doen die dag zijn opgeschoten. Of dat nou is dat ik naar de stad had willen gaan, een massage had willen pakken of mijn to do list af had gemaakt (dus ik bedoel kunnen zowel werk als privé dingen zijn) Als het aan het einde van de dag ook echt vorderingen zijn geweest maakt dat een fijn gevoel over die dag. Dat gevoel wil je natuurlijk altijd hebben dus daarom maak ik vaak een today-lijstje met dingen die ik die dag gedaan wil hebben. Heel bevredigend want een today-lijstje is een heel kort lijstje en komt daarom eigenlijk bijna altijd af. Mijn today lijstje maak ik op basis van een to do-lijst die heel groot is en nooit afkomt. Daar komen alleen maar dingen bij, haha.

Herkenbaar die to do-lijst en leuke manier van werken met dat today-lijstje! Hoe zorg jij eigenlijk voor rust?

 

#6 Waarvan ontspan jij écht het meest?

Als ik geen deadlines heb, er een chill muziekje zacht aan staat en als iemand mijn rug kriebelt. En het geluid van buiten in de natuur brengt me tot rust. Dat je de wind hoort, vogels hoort, weet ik veel de golven hoort binnenkomen of takjes verderop hoort kraken. De stilte van niks en het geluid van alles wat er dan stiekem toch om je heen is.

Ja dat kriebelen op je rug!!! Haha Same here! Lachen ontspant ook goed, wijzen allerlei onderzoeken uit.

#7 Waar heb jij voor het laatst écht hard om gelachen?

Waarschijnlijk gevalletje daar had je bij moeten zijn, maar tijdens NYE had ik samen met een vriendinnetje een quiz bedacht en een onderdeel daarvan was dat onze vrienden tophitjes uit 2017 moesten zingen terwijl ze het liedje heel hard in hun oortje hoorden spelen. Beetje Mr. Chang van Ik hou van Holland. Mijn vrienden kunnen echt niet zingen, maar gingen er wel voor. Zelfs de organisatie, die de liedjes wist, kon vaak niet achterhalen wat ze zongen. Hilarisch.

Haha dat moet een briljante avond zijn geweest!
Nog even een wat serieuzere vraag, dan sluiten we af met wat luchtigers 😉

#8 Wat is één van jouw écht life changing inzichten?

Ik noemde het net al. Ik heb ooit een keer een berg beklommen in Bolivia. Zoals ik zei ben ik gekomen tot 6020 meter. Wat ik er net niet bij zei is dat de top op 6080 was. Je moet je voorstellen dat deze top totaal besneeuwd was. Ik had schoenen met ijzers aan om grip te houden in de sneeuw, ik had een pikhouweel om tegen stijlen stukken op te klimmen, het was 04:00 in de ochtend, pikdonker en er was een sneeuwstorm. Verder heb ik zware astma en de lucht is op die hoogte sowieso super ijl. Ik ademde zoals zo’n piepend hondenspeeltje weet je wel? Bij mijn vorige klim had ik een hoogte behaald van 5600 dus ik wilde deze keer sowieso de 6000 halen. Maar ik had het zo zo zo zwaar. Mijn benen en armen voelde ik niet meer van de kou en ik kreeg gewoon geen lucht. Toen mijn gids zei: we zijn er bijna, we zijn op 6020 meter leek het alsof mijn lichaam uit ging omdat ik mijn vooropgezette doel had behaald. Ik viel flauw in de sneeuw. Ik ben pas wakker geworden een heel stuk naar beneden.

“Ik werd wakker van de klappen in mijn gezicht die de gids mij gaf.”

Ik weet nog dat ik naar beneden ben gesleurd tot dat ik weer zelf een beetje stappen naar beneden kon zetten. Oke, redelijk heftige ervaring, maar waarom was dit life changing qua inzichten? Toen ik in de berghut aankwam las ik allemaal geschreven tekstjes van mensen die de top hadden gehaald. Ik stond te huilen omdat ik zo teleurgesteld was dat ik de top net niet had gehaald. Voor mijn gevoel had ik gefaald. Mijn gids kwam bij me staan en wees ook een paar tekstjes aan. Deze teksten waren allemaal van mensen die minder hoog dan mij waren gekomen en die beretrots waren op wat voor hoogte ze hadden bereikt. Daarbij beschreven ze de schoonheid van de tocht, ervaring en de berg. Langzaam besefte ik me toen dat ik ook trots op mezelf mocht zijn als ik iets niet gehaald had. Heel cliche, maar ik heb het proces veel meer leren waarderen en focus en beoordeel niet meer alleen op het eindresultaat.

Jo! Dat klinkt wel als een intense ervaring ja. Maar ik begrijp dat dit een inzicht is dat veel met je gedaan heeft!
We zijn allemaal zo gericht op resultaat, waardoor we de weg ernaar toe soms gewoon lijken te vergeten. Superzonde..! Mooi dat je dit deelt!

Nog heel wat anders eigenlijk! Je klinkt als een superpositief persoon, maar we hebben natuurlijk allemaal weleens onze momenten waarop we ff helemaal niet zo positief zijn. Hoe ga jij daarmee om?

#9 Wat heb jij écht nodig als je geïrriteerd bent?

Als ik echt geïrriteerd ben dan wil ik eigenlijk gewoon even helemaal niks. Ik wil alleen zijn en heb dan ruimte nodig om na te denken over de situatie. Ik stel mezelf vragen als waarom ben ik nu zo geïrriteerd? En denk na over wat ik ga doen om de situatie te veranderen. Ik ben niet iemand die zoiets over laat gaat. Meestal komt het er op neer dat ik daarna actie onderneem om iets te veranderen aan de situatie in plaats van hem te accepteren. Niet altijd natuurlijk, maar in de meeste gevallen is dat denk ik wel zo.

Zo fijn als je goed weet van jezelf wat je op zo’n moment nodig hebt! Zelfkennis en dat accepteren is écht de key naar een fijner Leven wat mij betreft!

De allerlaatste vraag! Want voor zelfkennis moet je ook regelmatig stilstaan bij wat je eigenlijk zelf echt wilt.

#10 Hoe vaak/ in welke situaties sta jij stil bij of jij iets écht zelf wilt?

Heel vaak. Ik ben wat dat betreft heel egoistisch. Ik doe juist precies wat ik echt zelf wil. In privé situaties ben ik wel iets coulanter, maar ook daarin maak ik beslissingen op wat dat moment goed voelt voor mij. Mijn vriendinnen zie ik niet vaak dus ik heb altijd zin om hen te zien, maar het komt soms voor dat ik iets heb afgesproken en dat de hele week erg druk is geweest. Het kan dan zijn dat ik op dat moment behoefte heb aan met een muziekje en theetje op de bank liggen. Dat is voor mij een reden om af te zeggen.

“Ik kan niet, want ik heb geen zin.”

..vind ik een goede reden die wij met zijn allen vaker zouden mogen gebruiken. Het is namelijk de beste reden om iets niet te doen. Net als dat: “daar heb ik zin in” de beste reden is om iets juist wel te doen.

Ha! Dat vind ik een heel goede! Zeker die laatste! Veel vaker dingen doen, gewoon omdat je er zin in hebt! Hoe mooi zou de wereld zijn als iedereen dat wat vaker deed?!

Mooie afsluiter voor een top interview! Bedankt Alex!

 


Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvinden van jouw écht-lijstje, omdat jij eigenlijk gewoon niet goed weet wat jou nou blij maakt?
Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan 
(t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips!
 Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties