Resultaat na een ingreep

Als je een chirurgische ingreep overweegt kan ik me voorstellen dat je graag vooraf een ‘Na-foto’ zou willen zien. Eerlijk gezegd geen idee of dat kan, vast wel. Als je er voor betaald.
Ik heb geluk! Geen probleem bij mij. Ik weet maar al te goed hoe een bepaalde ingreep bij mij zou uitpakken! Opvullen van m’n bovenlip bijvoorbeeld.
Ik heb een koortslip. Alweer. Superstom vind ik dat. Heb daar zo’n hekel aan!

Vorige week was m’n Allerliefste lief aan de beurt en vlak daarna ik dus. Beetje jammer. Elkaar aangestoken misschien? Geen idee. Doet er ook niet toe misschien.
Gelukkig heb ik er allang niet meer zo’n last van als vroeger. Een paar jaar geleden zou ik het liefst m’n deken over m’n hoofd getrokken hebben en er niet meer onder vandaan gekomen zijn totdat ‘ie weg was.
Het leuke is dat ik wel een heel fijn inzicht had, dankzij m’n koortslip. Tja.. je kunt maar íets positief maken, hè?!

Gevecht tegen mezelf

Weetje.. Ondanks dat ik die deken allang niet meer nodig heb om mezelf onder te verstoppen, doe ik er uiteraard aan, wat ik kan, om die koortslip zo klein en onopvallend mogelijk te houden. Want wie vindt het nou chill om er met zo’n achterlijke lip, opgezwollen, blaasjes, korst, bloed, alles! rond te lopen. Niemand denk ik zo! Maar hoe meer ik me er druk om maak, hoe meer aandacht ik aan m’n afgrijselijke lip geef, hoe groter ‘ie wordt. Al is het alleen maar in m’n hoofd. Want alles wat je aandacht geeft groeit. Hoe meer ik er mee bezig was, hoe minder relaxt ik me voelde. En yes.. Ik wist heus wel dat ik dat niet moest doen, dus dan vond ik naast dat ik m’n koortslip stom vond, ook mezelf met koortslip stom én dan ook mezelf nóg stommer omdat ik dat niet gewoon los kon laten en ‘normaal’ kon doen. In gevecht met mezelf dus. Niet handig. Compleet debiel eigenlijk. Maar hè.. Beetje op z’n Lanne’s misschien ook 🙂
Gelukkig.. dat gevecht, daar ga ik tegenwoordig niet meer zo ‘vol in!’.

Maar toch.., ik weet welke voedingsmiddelen het erger maken en die eet ik dus minder dan normaal op zo’n moment. En ook: ik weet dat er pillen zijn die kunnen helpen het  genezingsproces te versnellen. Potje was bijna op, had ik nog staan van een paar maanden geleden, maar inmiddels heeft ook m’n Allerliefste lief er wat van op. Dus! Nieuwe inslaan als een dolle!

Fijne dag!

Ik sta dus aan de kassa met m’n pot pillen. De mevrouw achter de kassa kijkt me lachend aan en is opvallend vriendelijk en vooral praatgraag voor een Zweed. Ze vraagt of alles duidelijk is, of ik nog vitamine D kan gebruiken en maakt een kort praatje dat over koetjes en kalfjes lijkt te gaan. Als ik afgerekend heb zegt ze:

“En heb een heel erg fijne dag, doegg!”

Grappig, want op dat moment komt die, misschien gewoon dagelijkse groet van haar, écht bij mij binnen. Want.. ik durf het bijna niet te typen.. maar ik dacht:

“Jo!!! Ja, inderdaad! Ik heb gewoon een vet, superfijne dag vandaag, ook al heb ik een koortslip!”

En prima als je nu denkt: “Jeee Lanne, is het echt zo erg met jou?”
Maar ja.. ik heb echt een lange tijd gehad dat ik mijn dag, het plezier van mijn dag, liet bepalen door zo’n uiterlijk iets.
Dat ik me schaamde en mezelf alleen nog maar zag als die koortslip, in plaats van als Lanne.

Schokkend

Bizar. Ja misschien. Zat daar meer achter? Ja tuurlijk. In mijn beleving had dat alles te maken met mezelf zijn. Mezelf zien zoals ik ben, om wie ik ben, niet om hoe ik er uit zie.
En misschien herken jij dit niet bij jezelf. Helemaal niet, of niet met een koortslip. Misschien herken je het wel met een kilo meer of minder. Met je haar in een bepaalde kleur of juist niet. Met een heerlijke onderhuidse puist op je kin. Misschien herken jij dit vanwege je accent dat anders is dan die hele groep die je net leert kennen en met wie je praat. Of vanwege het feit dat je iets niet begrepen hebt, maar het niet durft te vragen. Omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent in wat je doet om het met anderen te delen. Of om wat voor reden dan ook..

Beyoutiful

En ja.. ‘Beyoutiful’… I know. Niet erg origineel of stoer of wat dan ook. Maar hé.. Durf eens te zeggen dat het niet waar is! #idareyou
Want hoe fijn is het, dat moment dat je beseft dat het oké is dat je bent wie je bent en dat jij kunt zijn wie jij wilt zijn. Ongeacht de vragen die je hebt, jouw uiterlijke voorkomen, de struggels die je ervaart.. Gewoon jezelf zijn en je richten op wie je bent, wat je kunt betekenen voor jezelf en voor de mensen om je heen, wat jij bijdraagt aan Jouw Leven en dat van anderen. Dat is wie jij Bent en alles dat je hoeft te zijn.
Zweverig? Vaag? Cliché? Vind ervan wat je ervan vindt. Doe ermee wat je wilt. Ben zo mooi als jij zelf wilt zijn!

Ben jezelf en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar ik heb het antwoord voor mezelf hier nog niet op gevonden hoor.. Heb je eigenlijk geen idee waar je zou moeten beginnen? Dan daag ik je nog eens uit! Want het lijkt mij supervet je daarover te spreken binnenkort tijdens een gratis Nieuwe Kijk-sessie (t.w.v. €197). Die vraag je aan door HIER te klikken , dan spreken we elkaar daar binnenkort over en geef ik je tips waarmee jij meteen aan de slag kunt!
Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!
En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties