Ik schreef al eerder over energie. Kiezen voor dingen en mensen die je energie geven  is fijn!
Ik besefte me vandaag dat ik me hierin even had laten misleiden deze week. Via via kwam ik op een site terecht van een coach/inspirator. Hij heeft wat mij betreft een mooie missie, die sprak me aan. Dus ik downloadde zijn podcasts, las over hem, bekeek wat interviews.
Eerder deze week voelde ik al een keer dat zijn manier van uitdrukken soms niet helemaal bij mij past, dat gevoel negeerde ik. Ik dacht: “Boeien.., dat heb je soms, maar verder zegt ie alleen maar heel goede dingen”. En toch voelde het niet helemaal lekker. Maar ik bleef luisteren naar zijn podcasts. Ik stond zelfs op het punt een masterclass bij hem te kopen. Jup.. ik stond op het punt.., maar heb het niet gedaan.

Vanmiddag voelde ik opeens welke energie hij mij gaf. Helemaal geen positieve vibe. Maar juist het idee dat ik heel veel moet. Meer moet dan ik doe. Sneller moet dan ik doe. Anders moet dan ik doe. En die energie bracht me niet echt verder. Die deed me eerlijk gezegd eerder stilstaan dan gaan.
En meteen toen ik me dat besefte, heb ik de podcast gestopt en deze van mijn telefoon gewist. Zo. Alleen dat voelde al als opluchting.
En begrijp me niet verkeerd. Ik zeg hiermee niet dat deze man geen goed werk doet of andere mensen niet heel goed kan helpen. Zeker niet. Zeker wel dus.

Maar nu, op dit moment, niet voor mij in ieder geval.
Het feit dat dit besef en daarnaar handelen voor mij voelt als opluchting bewijst weer hoe belangrijk het is mijn eigen keuzes te maken. Maar veel belangrijker nog, zeker in dit geval, voelen wat bij mij past.
Wijze les, daar had ik vandaag even geen kaartje voor nodig. En zeker, ‘voelen wat bij mij past’ is lang niet altijd gemakkelijk. Maar soms zit het ‘m puur in iets kleins. Bijvoorbeeld het voelen of je een glimlach op je gezicht krijgt als je aan iemand denkt of bij diegene in de buurt bent of juist niet. Of de ‘drive’ die je voelt als je iets leuks, inspirerends, spannends ontdekt. Heerlijk! En zo mooi, want meteen komen er ‘toevallig’ weer allerlei dingen, mensen en mogelijkheden op mijn pad en kan ik kiezen wat goed voelt.
Alles op zijn tijd!

Durf te voelen en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook meer vanuit je hart wilt Leven!.
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in