Mijn bijbel

Ik ben weer begonnen in mijn lievelingsboek. Ik heb het al twee keer gelezen. Een ongewoon gesprek met God.
Niet omdat ik religieus ben. Wel omdat dit boek vol waarheden staat. In ieder geval.. Ik hou van veel dingen die er in staan. Dus maak ik dat mijn waarheid.

Mijn boeken mogen Geleefd worden. Dus schrijf, teken en vouw ik er in. Iedere keer als ik er in lees, lees ik weer andere dingen. Niet dat het écht nieuwe dingen zijn, maar wel fijne dingen om aan herinnerd te worden of weer nieuwe inzichten op te doen.

 

 

Emmertje en Scheppen 😉

Het mooiste dat ik vandaag las vind ik dat het Leven geen ontdekkingsreis maar een scheppingsproces is. Klinkt tegenstrijdig met mijn ‘ontdek wat jou blij maakt’. Maar is toch in lijn daarmee. Met dat scheppingsproces wordt bedoelt dat je ieder moment zelf kunt kiezen wie je bent. Je kunt vaststellen wie je bent, door jouw Leven bewust te creëren. ‘Her-inneren’ zoals het in het boek genoemd wordt.

Wat ik hier vooral uithaal is dat excuses voor hoe je bent opgevoed, het karakter van je ouders, wat je stomme collega heeft gedaan of hoe hard jij vanochtend je teen stootte, niet bepaald wie jij bent en hoe jij omgaat met een situatie. Maar dat jij degene bent die kunt kiezen te zijn wie jij wilt zijn in iedere situatie.

 

Een schepje er boven op

Neemt niet weg dat ervaringen je (Leven!) kleuren, maar je kunt zelf kiezen wat jouw reactie daarop is, hoe je daar op de lange termijn mee omgaat. Dat vind ik mooi. Daar word ik blij van.

Juist door steeds nieuwe dingen te ervaren, zonder oordeel te kijken en keuzes te maken op je gevoel, ontdek je steeds meer wat bij jou past. Wat jou blij maakt. Wat plezier geeft. Het is dan aan jou of je daar meer van wilt doen, of je er voor kiest dat juist niet te doen en je te laten leven door de situatie, (de mening van) anderen of jouw vaste patroon. Welke waarheid jij kiest, welke ‘jij’ jij schept. 🙂

Diep misschien, maar ik wil dit gewoon even delen 🙂

Schep jouw eigen waarheid en Leef!

Vraag jij je af hoe dat dan zit met jou? Ben je benieuwd of dit voor jou ook zo werkt en heb je zelf ff geen idee? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Ik ben heel benieuwd waar jij tegenaan loopt en denk met liefde met jou mee!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties