Alles is objectief. Alles is perceptie. 
Het feit dat dit soort ‘dingen’ op onverwachte momenten steeds meer betekenis krijgen vind ik leuk!
Alles is perceptie. Daar schreef ik al eens eerder over, en vanochtend kreeg het weer meer betekenis voor mij!
Dat is leuk, daar word ik enthousiast van 🙂 En daar hoop ik jou natuurlijk in mee te nemen. Dat enthousiasme voor (het) Leven!Wat ik namelijk zo leuk vind hieraan is dat ik écht leer van (het) Leven!. Steeds vallen er andere dingen op zijn plek en verbaas ik me weer over hoe dingen toch precies zo kunnen lopen.
Ik lees veel, daar hou ik van! Ik vind het tof om steeds meer te lezen en steeds meer te weten, maar vooral dat wat ik weet ook echt te Leven! Dat het onderdeel wordt van mijn Zijn. En dat gebeurt, vanzelf.
Alles is perceptie, alle betekenis die ik geef, is mijn betekenis. Mijn betekenis vanuit mijn perceptie, vanuit wat ik geloof of weet.
Je zou het een positieve mindset kunnen noemen, maar ik denk zelf dat het meer is dan dat (jup, dat is mijn perceptie ;-)).
Voor mij is het Leven! vanuit vertrouwen. Een geruststellend gevoel van dat alles goed komt. Of eigenlijk, dat alles goed is.

Haha, dit zijn van die dingen die ik dan typ, omdat ik ze echt zo voel, maar die ik soms kan nalezen en dat ik dan denk: “Zo zo.. :-), diepzinnig.”.  Uhh ja.. Dat dus.

Maar echt.., dit geeft mij het gevoel dat mijn Leven maakbaar is. Dat ik er invloed op heb. Dat iedere dag een witte bladzijde is in mijn boek waarop ik zelf kan schrijven en typen wat ik wil. En dat die tekeningen die ik er bij kan plaatsen… I love it!
En nee, dat betekent niet dat ik nu alleen nog maar blij en liefdevol en vol enthousiasme door het leven ga. Maar uh… eigenlijk.., waarom ook niet? Misschien ook eigenlijk wel.
Laat ik het zo zeggen: Ik weet nu in ieder geval nog beter dat ik altijd zelf bepaal hoe ik me voel.
Oke, let’s get real, want als ik dit nu zo ff een keer teruglees is het misschien wel een beetje niet reëel. Maar! Toch geloof ik het. Zolang ik mijn eigen bladzijdes beschrijf, kies ik voor mijn reactie op dat wat zich voordoet. Dat vind ik een fijne gedachte (mijn perceptie, again). En weet je, ik vind het niet alleen een fijne gedachte, ik geloof, nee ik weet ook echt dat dat zo is. I like it!

De eerst volgende keer dat ik bloedchagerijnig ben, lees ik deze blog gewoon nog een keer, jeweetzelluf 😉 En voor de sceptici onder ons: Tuurlijk, ook de betekenis die ik geef aan dit kaartje ‘is maar perceptie’.

Ben je bewust van jouw perceptie en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij wel toe bent aan een andere kijk op jouw situatie, maar je het idee hebt vast te zitten! Of heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).