Voor Leven is Lef nodig. Om voluit te Leven, moet je durven.

Durven los te laten. Verwachtingen, hoe het hoort, patronen, oordelen (van jezelf en anderen).

Durven kiezen. Kiezen voor jezelf, voor wat jij nodig hebt, voor wat jou blij maakt.

Durven voelen. Voelen wat jouw lichaam nodig heeft, wat jouw intuïtie je ingeeft, waar je vanuit je hart naar verlangt.

Durven helen. Helen wat jou niet meer dient, wat jij bij je draagt vanuit je opvoeding, van generaties voor jou, vanuit jouw verleden.

Durven uiten. Jouw behoeften, jouw emoties, jouw visie en verwachtingen.

Durven Zijn. Helemaal jezelf Zijn. Met alles dat jij bent, alles dat nog gaat komen, alle fouten die je maakten en alles wat jij nooit zal kunnen zijn/ geven. It’s okay. You are safe. You are fine. Just be You.


 

• Levensliefhebber •

[  Le-vəns-lief-he-bər  ]

 betekenis Iemand die zichZelf en haar Leven liefheeft, voor wie persoonlijke en spirituele groei hand in hand gaan en wie weet dat een leuker Leven altijd bij zichZelf begint

 

Jezelf en je Leven liefhebben, persoonlijke- en spirituele groei aan durven gaan en zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw geluk.

Dat is wat een Levensliefhebber is en doet. En daar is dus Lef voor nodig. Lef om los te laten, te kiezen, te voelen, te helen, te uiten en te Zijn.

Levensliefhebben gaat over ontdekken wie je bent, waar je naar verlangt en daar naar Leven. Steeds weer doen wat die Levensliefhebber in jou naar boven haalt.

Voor mij betekent dat mogen vallen en opstaan. Mogen groeien en stilstaan. Niet lineair, maar met hobbels en bobbels. Soms vol overgave willen groeien vanuit reflectie, onderzoeken en met hulp van anderen en andere keren ‘gewoon normaal willen doen’ en het gemakkelijk houden of juist recalcitrant doen, door vooral in de weerstand te schieten.

Terwijl ik dit typ verschijnt er een lach op m’n gezicht. Want die weerstand.., ik weet zeker dat m’n moeder die herkent in mij (en vast nog wel meer mensen hoor 😉). Ik herinner me nog dat ze toen ik jonger was regelmatig zei: “Jij zegt altijd eerste ‘nee’, voordat je iets leuk/ mooi of wat dan ook vindt.”.

Als m’n moeder een ‘mooie’ broek uitzocht, vond ik die pas leuk als ik het idee had het zelf te mogen bepalen. Eerst afwijzen en verzet bieden.

Dat patroon bestaat nog steeds in mij. Soms ben ik daar oke me en merk ik het niet eens op, soms vermoeid het me mateloos en kost het me vooral energie. Soms pak ik die weerstand bewust aan, door het te doorvoelen, onderzoeken en te helen middels reiki en andere oefeningen, soms denk ik:

“Let it be, waait wel weer over”

En dat is oke. Levensliefhebben betekent niet altijd alleen maar groeien en bezig zijn met wie ik ben, wat ik wil en hoe ik dat doe.

Levensliefhebben is ook ‘gewoon’ Leven, af en toe die automatische piloot is prima. Maar altijd kom ik weer terug bij het Lef hebben. Lef om los te laten, te kiezen, te voelen, te helen, te uiten en te Zijn.

Soms gaat dat me gemakkelijk af en soms in het best intens. Vandaar die hobbels en die bobbels soms. Highs ánd lows. Maar dat is prima, daarvan groeit mijn Lef en dus mijn Leven.

Heb Lef en Leef, lieve Levensliefhebbers!

Vind jij dit soort dingen ook interessant, Leven vanuit Liefde, onvoorwaardelijke Liefde, of heb je andere soortgelijke interesses waar je een keer met me over wilt sparren? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Superleuk om elkaar zo te leren kennen én we bekijken meteen of ik verder nog wat voor je kan doen. 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

“Dankzij deze coaching zie ik in dat ik veel meer plezier mag hebben. Lanne is een bijzondere vrouw die anderen zo goed kan helpen door zich open te stellen. Dank je wel!”

Niki

Of mail me persoonlijk met jouw vraag of reactie!

10 + 11 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trust your intuition

Ik dacht net tijdens het voeden van ons meisje aan mijn kraamtijd terug. De eerste paar dagen verbleven we in het ziekenhuis na de spoedkeizersnede. Een heel verwarrende en dubbele tijd was dat. Enerzijds omdat ik de bevalling totaaaaal anders had gehoopt, anderzijds...

Ben jij een Levens-Lef-hebber?

Voor Leven is Lef nodig. Om voluit te Leven, moet je durven. Durven los te laten. Verwachtingen, hoe het hoort, patronen, oordelen (van jezelf en anderen). Durven kiezen. Kiezen voor jezelf, voor wat jij nodig hebt, voor wat jou blij maakt. Durven voelen. Voelen wat...

Onze kinderen: They teach us how to Live

Zoveel ruimte als ik Fenne geef, zo streng ben ik voor mezelf. Waar ik steeds meer ontdek dat ik Fenne nóg meer ruimte mag geven, hou ik mezelf, ondanks alle stappen die ik al zette en alle healings die ik al deed, nog steeds aan ‘regels’. Over hoe het moet, hoe het...

Ik vond mezelf STOM

“Jij lijkt altijd zo zen!” Dat stuurde iemand me laatst via Instagram in een persoonlijk bericht (PB). Fijn dat hoe ik me vaak voel, ook zo overkomt. Want ja, ik bén vaak zen. Vaak. Niet altijd. Van de week bijvoorbeeld, toen niet alles liep zoals ik wilde. Of...