Even iets minder opmerkzaam

Ik heb het een beetje stilletjes aan me voorbij laten gaan.
Het weekend nadat Ronald en ik een jaar geleden van Waalwijk naar Stockholm verhuisden, waren we het zelf eigenlijk een beetje vergeten.
Althans.. We wisten het wel, kregen zelfs nog een lief berichtje van (schoon)moeder. Maar écht aandacht hebben we er niet aan besteed. Gewoon niet echt aan gedacht ofzo. Niet bewust niets mee gedaan, maar dus ook niet bewust wél iets mee gedaan.

Niet erg op zich. Maar toen we ons realiseerden dat we er zelf eigenlijk niet echt bij stil hebben gestaan, voelde dat toch een beetje raar.
Het weekend daarna zijn we dus maar wél uit eten gegaan 😉
Beter laat dan nooit, toch?!

Toch wel heel speciaal

Wel superbijzonder hoor. Een jaar hier. Ook echt een jaar waar superveel in gebeurd is. Superveel veranderd. Heel veel duidelijk geworden en nog meer nieuwe stappen gezet.
Van Zweeds leren tot nieuwe vrienden maken. Waaraan Facebook me rond deze tijd regelmatig aan herinnert 😉
Van ‘cultuurshock’ tot nieuwe gewoontes overnemen. Want ja.. als wij nu in Nederland bijvoorbeeld op het terras zitten, verbazen wij ons over de luidruchtigheid van de mensen om ons heen.
Van bloggen tot een heel vet eigen bedrijf, waarbij ik echt al zoveel leuke, mooie mensen heb ontmoet en heb mogen inspireren.

Poeh.. en dat is nog maar een klein deel eigenlijk..
Want gewoon alle kleine ontdekkingen in de stad hier, de totaal andere manier van onze vrienden leren kennen door op afstand te wonen, het wen

nen aan het klimaat, het elkaar leren kennen, het onszelf nog beter leren kennen.

Ja.. en zelfs dat omvat nog lang niet alles.
En tuurlijk.. ook in een normaal jaar gebeurt natuurlijk superveel. Maar toch was het wel weer een bijzonder moment om bij stil te staan.
Stiekem ook echt wel heel veel momenten om supertrots op te zijn en keidankbaar voor te zijn.

Even stilstaan is belangrijk

Yep.. het klinkt vaak een beetje cliché. Maar ik merk wel dat, door hier even bij stil te staan, ik dus die trots en dankbaarheid kan voelen.
Want natuurlijk is het veel gemakkelijker lekker door te razen. Voor mij in ieder geval wel. Zo goed ken ik mezelf wel inmiddels 😉
Maarja.. Ik zeg tegen mijn klanten altijd dat het heel belangrijk is ook stil te staan bij je successen, of … in ieder geval.. gewoon regelmatig even stil te staan. Even terug te kijken op wat je hebt gedaan, meegemaakt, gelezen, gezien, gehoord, geleefd..
Of het nou een succes was of niet. Gewoon even terugkijken. Niet om er in te blijven hangen, maar wel je gewoon te realiseren waar je nu staat ten opzichte van daarvoor.

Zo’n moment als dit, maakt dat even iets vanzelfsprekender. En doet mij in ieder geval weer inzien dat ik dat serieus, zelf ook wel eens wat vaker mag doen. Gewoon, zomaar, tussendoor. Want ik heb er eerlijk gezegd best nog weleens een handje van de lat steeds weer een beetje hoger te leggen, als ik er bijna ben. Herken jij dat?
Goed dat je dit leest dan, meteen een reden voor jou ook om heel even stil te staan bij waar je nu staat en waar je vandaan komt.
Al is het maar letterlijk, dat kan ook al heel veel doen 😉

Kijk even terug en Leef!

Vraag meteen een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij even samen met mij stil wil staan bij waar jij staat. Omdat samen soms gewoon fijner is dan alleen. Dat snap ik 🙂
Of heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit, en is dat een belangrijke reden voor jou om even te sparren?
Of voel jij dat je gewoon steeds meer behoefte hebt ‘doen wat jou écht blij maakt’, let’s do this en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in