“It ain’t what you don’t know that gets you in trouble.
It’s what you know for sure that just ain’t so.”

– Mark Twain

We maken ons vaak heel druk om wat we allemaal niet weten. Om wat er onzeker is. Het liefst bedenken we alles eerst helemaal uit voordat we aan iets beginnen.

Wat er vaak voor zorgt dat je uitstelt. Nooit begint aan de uitvoering van dat ene leuke idee. Of later een keer denkt: “Hé.. dat was mijn idee. Had dus wél een succes kunnen worden!”


 

Fijn die glazen bol

Want we weten de uitkomst altijd al. We weten al hoe het gaat lopen. Welk gevolg een bepaalde keuze gaat hebben. We weten al dat we ergens niet goed genoeg in zijn voordat we het nog maar geprobeerd hebben.

We verwachten altijd overal wat van. En dan maar hopen dat die verwachting waarheid wordt. Want dat is wat ons gelukkig maakt. Als verwachtingen kloppen.

“Uhhh beetje jammer….” Want meestal loop het anders.

 

De schijn van controle

Het enige dat we weten dat het leven onzeker is en dat alles veranderlijk is. Het leven staat nooit stil. Alles om je heen beweegt, groeit, leeft. Jij ook!

Als je jezelf dat toe laat in ieder geval. Als je jezelf niet vast zet door alles wat je al weet of denkt te weten. Door alles dat precies zo moet gaan als jij verwacht.

‘Weten’ geeft controle. Zekerheid. Schijnzekerheid.

Het Leven kan helemaal geen controle gebruiken. Eerst zien dan geloven werkt niet als het gaat om groei. Zou ten slotte wel erg lang duren voordat jij écht zeker wist dat een appel aan een boom groeit als je bij het planten van een zaadje begint.

Wat ik de laatste tijd steeds meer ontdek en ervaar, wat ik steeds meer bij mijn klanten zie, is dat die controle loslaten, vertrouwen op de onzekerheid, met enthousiasme de toekomst tegemoet gaan, vanuit nieuwsgierigheid alsof alles de eerste keer is. Dat is Leven!

Weet het wat vaker gewoon even niet. Push niet teveel om bepaalde verwachtingen uit te laten komen. Doe gewoon. Ervaar. Ontdek. Ontspan.

 

 

Heb je Leven lief en Leef!

 

Minder controle, meer Leven! Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

“Bedankt voor de fijne lessen! Heb er heel fijne inzichten aan overgehouden. Ik merk dat ik het mezelf soms moeilijker maak dan nodig! Blij dat ik nu manieren heb dat anders te doen”

Lees HIER meer ervaringen.

Milou

0 reacties