Confronterend eerlijk

“Best confronterend..
maar ik kom er steeds meer achter dat ik
helemaal niet zo ambitieus ben als dat ik dacht..”

5 dagen in de week werken, keihard carrière maken, veel geld verdienen, sneller en grotere stappen maken dan collega’s, targets halen, bonussen binnenslepen, werk van collega’s overnemen, alles geven..

Niets mis mee. Als dat is wat jij zelf écht wilt. Ik deed het ook…, op die bonussen en targets halen na dan, want dat was helemaal niet aan de orde in het onderwijs, waar ik werkte.

Ik deed het allemaal. Keihard werken, vol enthousiasme en overgave, maar toch was het dubbel. Want ergens heb ik de ‘balans’ van 5 dagen werken, 2 dagen weekend, nooit begrepen. Wie heeft dat bedacht en waarom is dat zo ‘normaal’?

Niet normaal is ook goed

Want part time werken doe je alleen als je kinderen hebt. Niet als je jong bent, kinderloos en vol in het leven staat.

Ten minste.. dat dacht ik heel lang. En veel mensen met mij. Want veel van de meiden met wie ik werk zeggen dit ook en struggelen hier mee.

Want dat heeft alles te maken met verwachtingen, voldoen aan ‘hoe het hoort’, mee gaan met wat iedereen doet. En dat, terwijl dat precies is wat we helemaal niet willen.

Want ik, en jij waarschijnlijk ook, wil het liefst altijd alles net een beetje anders doen dan de rest en wordt misschien ook zelfs wel rebels als iemand je zegt hoe het hoort of wat je moet doen ?

 

De harde waarheid

De vraag: “Waar word ik nou eigenlijk écht blij van?” en het bewuster kiezen voor zichzelf, maakte dat een van mijn klanten tot het besef kwam dat ze helemaal niet zo ambitieus was als ze jarenlang dacht.

Confronterend… Want dat wat ze zolang als waarheid zag, bleek opeens toch een beetje anders.
Spannend, want durf je dan aan die nieuwe zelfkennis toe te geven. Zonder oordelen. Zonder angst voor wat anderen van je keuzes zullen vinden?

Hartstikke spannend, tuurlijk, maar ik deed het! En zij ook! En vele andere klanten van me ook!

En wij zijn er allebei blij mee! Bewuster kiezen voor wat je zelf echt wilt. Zoek je eigen ‘normaal’, zoals die bij jou past, in plaats van het allemaal maar aannemen van anderen. Doe wat jij wilt. Hoe jij het wilt.

Luister eens naar jezelf. Jouw gedachten of de dingen die je hardop zegt. Waarvan zeg jij dat je het eigenlijk liever anders zou willen? En welke keuzes kun jij maken om dichterbij te komen bij wat jij wilt, ‘jouw normaal’. Jouw Nieuwe Vandaag. Waarin jij bewust kiest voor wat jou blij maakt en jij je Leven inricht zoals het bij jou past.

Want jouw Leven is van jou. En je Leeft dit Leven vaan één keer. Het is te leuk om niet meer te doen van wat jou blij maakt.

Check of de ambities die jij nastreeft écht van jou zijn en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Tijd om dat zoekende gevoel achter je te laten!

Je kent dat wel.. Al een tijdje zoekende. Het gevoel op een kruispunt te staan. Niet goed weten wat je wilt. Of juist wel een idee hebben, maar moeilijk écht die stap zetten. Is het onzekerheid of is het gewoon écht geen goed plan?! Kortom: twijfel!

Als jij net als heel veel anderen, ook voelt dat het tijd is dat achter je te laten en nu écht te gaan voor wat jou blij maakt.. Klik dan op de link hieronder en bekijk wat het 9 weekse, superleuke én intensieve coachingstraject voor jou kan betekenen!

Ik vond ons gesprek superfijn! Wat we bespraken was zo'n eye opener, dat heeft me echt geraakt! Dankjewel! Jouw persoonlijke boodschap voor mij blijft me ook echt bij! Ik mag de ruimte nemen en dat mag ik doen zonder schuldgevoel. Er valt daardoor echt een last van mijn schouders. Chill, ik kan ademen! Dat geeft me ruimte om mijn werk op mijn eigen manier te doen!

Martine

0 reacties