Het écht-lijstje van Sharon

Sharon is een leuke ambitieuze Tilburgse die alles weet van Social Marketing en deelt daarover via Instgram @_Shareon  heel veel tips! Maar ‘ze is meer’ 😉 Want ze fotografeert ook, creëert content en houdt zich bezig met design! Superveelzijdig dus! Last van keuzestress of gewoon veel interesses? Ach wat maakt het uit…? Ze doet duidelijk wat ze leuk vindt en deelt vandaag haar écht-lijstje met ons. Over wat ze leuk vindt, haar belangrijkste les, tijd voor jezelf nemen en wat haar inspireert!

Check it out 🙂


 

#1 Waardoor voel jij je écht geïnspireerd?

Ik voel me geïnspireerd door andere (vrouwelijke) ondernemers. Ik zie zoveel leuke, motiverende en inspirerende foto’s/teksten/video’s voorbij komen op Instagram met positieve verhalen. Niet alleen vind ik dit super leuk om te zien, ik houd er oprecht en blij gevoel aan over wanneer ik zie dat het bij anderen ook goed loopt. Wanneer je elkaar steunt als ondernemer zijnde, kom je veel verder!

Wat een mooie kijk op inspiratie. Veel mensen zeuren alleen over hoe nep social media is, maar ik snap je..! Ik heb er ook zoveel leuke, échte mensen door leren kennen. Supertof!

 

 

#2 Waar word jij écht blij van?

Wauw, waar word ik écht blij van? Er zijn zoveel mooie dingen in het leven waar ik enorm blij van word. Maar weet je waar ik op het moment echt het meest blij van word? Wanneer ik zie dat mensen om mij heen blij zijn. Wanneer de belangrijke mensen om me heen gelukkig zijn, word ik dat automatisch ook.

Ah mooi! Caring person ben je! Denk je ook nog aan jezelf? 😉

 

 

#3 Waarvan ontspan jij écht het meest?

Dit vind ik een heel lastige keuze. Ik ontspan zowel van sporten als van Netflix/Videoland kijken. Twee totaal verschillende dingen, haha. Het ligt aan mijn mood. Door middel van sporten kan ik mijn hoofd écht leegmaken en dat vind ik wel enorm lekker na een lange en drukke werkdag.

Ja ik zag dat je sinds een tijdje zelfs een personal trainer hebt! Gaaf hoor! En fijn toch, dat je meerdere manieren weet om écht te ontspannen! Logisch dat dat afhankelijk is van je mood. Superbelangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen, om te zorgen dat je jezelf écht de mogelijkheid geeft op te laden af en toe. En ja.., de ene keer is dat zus en de andere keer is dat zo. Alles is veranderlijk 😉

 

 

#4 Welke wijze les deel jij écht graag met zoveel mogelijk anderen?

Neem nóóit, maar dan ook nooit te veel hooi op je vork! Het is heel verleidelijk om zoveel mogelijk (leuke) opdrachten aan te nemen, maar uiteindelijk ren je jezelf voorbij. Maak weloverwogen keuzes welke opdrachten je wel of niet aanneemt. Wanneer je te veel aanneemt, krijg je namelijk op een gegeven moment het gevoel dat alles je te veel wordt met als resultaat dat je maar niets meer doet. Althans, dat is wat ik zelf heb meegemaakt. Het is minstens zo belangrijk om tijd voor jezelf, maar dan ook écht voor jezelf in te plannen. Alleen dat houdt je op de been!

Ja superherkenbaar! Ik kwam er ook ooit achter dat zelf door alleen maar leuke dingen te doen, je jezelf voorbij kunt lopen! Ff iets rustiger aan af en toe en keuzes maken is zeker geen overbodige luxe! Hoe doe jij dat voor jezelf als ondernemer?

 

 

#5 Hoe zou jij jouw dag écht willen invullen?

Eigenlijk kan ik zeggen dat ik mijn dagen nu écht altijd helemaal zelf kan invullen, wat ik superfijn vind. Ik bepaal zelf wanneer ik werk en welke taken ik oppak. Heb ik een dagje geen zin om te werken, dan doe ik dat niet. Heerlijk! Maar ik zou mijn dagen soms toch ook liever in willen vullen op een andere manier. Soms vind ik het lastig om mijn focus op mijn eigen werkzaamheden te vinden wanneer ik meerdere afspraken in een week heb. Om die reden plan ik afspraken met opdrachtgevers vaak ook in de ochtend, zodat ik in de middag kan focussen op mijn eigen ding!

Yep! Focus, dat kan soms nog wel een ding zijn he?! Nu het weer mooier weer is, merk ik ook aan mezelf hoe erg ik de zon gemist heb! Dat komt mijn focus ook niet ten goede. Ik doe het meestal andersom. Ik plan juist vaker afspraken in de middag, dan kan ik in de ochtend rustig opstarten en beginnen met dingen die ik écht die dag wil doen. Ik merk namelijk dat ik van afspraken met leuke klanten superveel energie krijg, dat is wel lekker zo na de lunch 😉 Fijn als je dat soort dingen goed over jezelf weet, of de tijd neemt om te onderzoeken/ ontdekken wat voor jou werkt! Dat raad ik iedereen aan!

 

 

#6 In welke andere stad zou jij écht willen wonen?

Ik zou heeeeeeeeel graag een tijdje in Puerto del Carmen op Lanzarote wonen. Ik ben zelf twee keer naar deze stad op vakantie geweest maar wauw, ik voelde me daar meteen thuis! Het lijkt me heel gaaf om eens te ervaren hoe het is om in het buitenland te wonen. De stap zetten vind ik dan wel weer erg eng en om die reden stel ik het uit. Maar dit is zéker iets waar ik serieus over nadenk.

Ja toffe droom! En de ervaring… Ik woon dan wel in een veel noordelijkere stad, met iets minder warmte, maar man! Supervet om te doen en te ervaren vind ik het! Al zou ik denk ik niet mijn hele Leven permanent in het buitenland willen wonen. Af en toe langere tijd ‘gewoon’ bij je Nederlandse vrienden en familie zijn is toch ook heel fijn!! 

 

 

#7 Wie vind jij écht een fijn mens?

Mijn moeder! Zij is echt iemand die ik enorm bewonder, waardeer en respecteer. Zij is niet alleen mijn moeder, maar ook mijn beste vriendin.

Kort en helder antwoord! Kan me zo voorstellen dat familie voor jou dus ook een reden is om het wonen in het buitenland nog uit te stellen. Wel benieuwd of je het ooit tóch nog gaat doen!! Keep me posted 😉

 

 

#8 Wanneer ben jij écht trots op jezelf?

Ik ben trots op mezelf dat ik van een tegenslag een enorm succes heb kunnen maken. Ik wilde namelijk in augustus aan mijn master arbeids- en organisatiepsychologie op Tilburg University beginnen, maar moest dit wegens gezondheidsredenen uitstellen en dus verplicht een tussenjaar nemen. Dat vond ik enorm naar. Maar doordat ik mezelf gemotiveerd heb om de stap te zetten om mijn eigen bedrijf te beginnen, heb ik toch een enorm succes van dit tussenjaar weten te maken! Ik heb zoveel geleerd, toffe mensen ontmoet en mezelf ontwikkeld. Dat neemt niemand mij meer af!

Wiehaa!! Ja wat tof hoe je dat hebt om weten te buigen naar een heel fijn tussenjaar! Wie had dat van te voren gedacht!?

 

 

#9 Welke ervaring zou jij écht voor geen goud meer willen missen?

Tja.. dat is wel duidelijk! De ervaring van het ondernemen! Ik heb eigenlijk gewoon de sprong in het diepe genomen door voor mezelf te beginnen en dat is tot op heden nog steeds zo’n ontzettend goede keuze geweest. Je leert enorm veel als ondernemer. Niet alleen ben je bezig met wat je leuk vindt, ook op persoonlijk vlak ontwikkel je jezelf verder. Ik zou het dus iedereen aanraden!

Ha ik vind dat wel grappig dat je dat zegt. “Ik zou het dus iedereen aanraden!”. Ik vraag me dat eerlijk gezegd wel een beetje af. Ik denk dat het niet perse voor iedereen zo’n fijne ervaring is al voor jou en mij. Ik herken zeker wat jij zegt en deel je ervaring. Maar ondernemen is natuurlijk niet een droom van iedereen. Maar inderdaad.. áls je er over nadenkt om het te doen… Hou het niet alleen bij denken en begin gewoon! Je hoeft niet perse helemaal je Leven om te gooien om die stap te zetten en te ontdekken wat het voor je doet!

Laatste vraag al Sharon en dat is een heel andere 🙂

 

 

#10 Welke muziek luister jij als je écht hard wilt meezingen?

The Script!!!! Ohhh heeeeerlijk, lekker vals meeblèren met die prachtige nummers. Moet je ook eens proberen!

Haha jaaa I’m with ya! 😉 Al moet ik zeggen dat het al even geleden is dat ik nummers van hen meezong. Leuk om toch weer eens op te zetten en lekker los te gaan! 

 

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Jij weet natuurlijk ook wel dat zelfkennis superbelangrijk is, maar merk je toch dat de kennis die je nu hebt je nog niet voldoende helpt bij het écht weten wat je wilt…?! Niet gek.. Is ook een ‘ding’..

Wist je al dat ik een online coachingstraject ontwikkelt heb, waarin ik alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan de afgelopen jaren heb verwerkt?! Dat kan zeker wat voor jou zijn! Binnenkort komt er weer een nieuwe startdatum. Wil jij daar alles over weten, zorg dan dat je net als honderden anderen mijn mails hierover ontvangt door HIER te klikken en als eerste op de hoogte bent!

Nu al meer weten én de gratis introductievideo downloaden? Check: www.doenwatjeblijmaakt.nl voor alle ins en outs!

Bekijk alle details over deze toffe training!

"Deze training heeft me laten zien dat ik trots mag zijn op wat ik al bereikt heb en dat ik me meer moet gaan focussen op datgene wat mij blij maakt. Lanne gaf me handvatten om de draad weer op te pakken en juist datgene te doen wat mij gelukkig maakt."

Nathalie

0 reacties