Ontzettende vogelaar

Ik heb een paar eigenaardigheden die ik niet altijd zomaar met iedereen deel. Eén daarvan is dat ik stiekem een beetje en vogelaar bent (een paar andere deelde ik al in mijn écht-lijstje dat je HIER leest!). Niet dat ik met afstreepboekjes en een verrekijker voor het raam zit, maar ik ben wel sneller om voor een bepaalde vakantiebestemming als ik weet dat er mooie vogels te zien zijn.
En oké, oké…. In Zuid-Afrika zat ik er dus ook zo bij.. Verrekijker om m’n nek, vogels spotten én afstrepen. #doenwatjeblijmaakt.

Vanuit ons keukenraam zie ik wel eens roodborstjes, verschillende vinken en koolmeesjes in de boom voor onze deur zitten. Maar bij gebrek aan beter/ meer/ exotischer kijk ik soms een natuurfilm! Eén van m’n andere eigenaardigheden 😉
Kneuzig? Misschien. Ontspannend en inspirerend? Dat sowieso! Wist je dat een natuurfilm kijken de verbinding met jezelf en de natuur verstevigd? Je hoeft dus niet persé een boom te knuffelen of met je blote voeten door het gras te lopen, mag wel!

En nee.. met een natuurfilm bedoel ik geen pornofilm. Wel gewoon, een documentaire over de natuur en/of dieren in een land.

 

Colombiaanse vlinder

 

Vanochtend keek ik een documentaire over Colombia. Supermooi! Niks over de drugsbendes en het geweld dat ik associeer met dit land, maar wel heel mooie dieren en écht vette natuur! Snap m’n zusje nu ook een beetje beter, die werd vorig jaar verliefd op dit land!

Een supergrote vlinder kwam uit z’n cocon. Uit een belvormige knop van, denk ik 10 cm, kwam langzaam een verfrommelde vlinder tevoorschijn. De levensduur van rups tot vlinder was gemiddeld zo’n 4 maanden.

 

Alles op z’n tijd

4 maanden maar! Da’s niet lang vergeleken met onze gemiddelde levensduur, toch! En toch… die vlinder zette mij aan het denken. Want die verfrommelde vleugels moesten natuurlijk nog die mooie vlinder worden en dat lege huisje waar ‘ie in had gewoond moest nog écht af vallen. 4 maanden! En die vlinder liet het allemaal gewoon rustig gebeuren. Niet gehaast, die schuddend, niet onrustig fladderend om die vleugels sneller glad te strijken of wat dan ook. Alle tijd. De natuur z’n werk laten doen en vertrouwen dat het goed komt.

En dat als je maar 4 maanden hebt. 🙂

Ga ik ook wat vaker doen, de natuur z’n werk laten doen en vertrouwen dat het goed komt, zonder me als een bezetene te ontdoen van wat niet meer bij me past, als een gek te fladderen en alles zo snel mogelijk glad willen strijken en voor elkaar te hebben. Ik laat dingen zich wat vaker rustig ontvouwen denk ik 😉

Wat jij?

 

Volg je natuur en Leef!

Herken jij jezelf in m’n blogs of de teksten van m’n site, maar weet je niet precies wat je daar nu mee wilt? Als je een gratis Nieuwe Kijk-sessie aanvraagt (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over, geef ik je tips en kijken we of ik verder nog wat voor je kan betekenen! Je mag me je verhaal of vraag ook altijd gewoon mailen hoor: info@yournewtoday.nl

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties