Het Leven! gaat met ups en downs. Ook bij mij. Ook al vragen mensen zich soms af hoe het komt dat ik altijd positief ben. Een paar weken geleden had ik even zo’n down. Dat deelde ik ook op Instagram. Omdat het gewoon echt zo was. Ik wist gewoon even niet waar ik moest beginnen na onze vakantie in Zuid-Afrika. Ik had geen afspraken staan, geen trainingen en overduidelijk niet helder voor mezelf wat ik ging doen.

Na een heel fijn gesprek met mijn Allerliefste lief, had ik weer wat focus en wist ik weer waar ik heen wilde en kon ik daarbij passende keuzes maken. Toch voelde het nog niet helemaal oké.

Toen ik naar een cafeetje liep om daar te werken betrapte ik mezelf er op dat ik heel erg aan het nadenken was over wat ik een half jaar geleden allemaal deed, toen ik me helemaal geweldig voelde. Nou, laat ik eerlijk zijn, ik dacht er niet over na. Ik probeerde krampachtig hetzelfde te doen als ik toen deed. Jup, letterlijk. Ik vond van mezelf dat ik dezelfde boeken nog maar eens moest lezen.

“Dan gaat het vast weer net zo goed met me als toen”

Ik probeerde te achterhalen welke meditaties ik toen deed. Welke klanten ik op dat moment had, welke documentaire ik op dat moment keek.
Kid you not! Ik zei al: krampachtig.

Maar gelukkig, ik kwam tot in keer! 🙂 Terwijl ik dus nadacht over ‘hoe het vroeger allemaal beter was’, realiseerde ik me opeens:

“Wat ik toen deed hoeft me nu helemaal niet te helpen”

Die ene simpele gedachte gaf zoveel lucht! Want als die gedachte waar is, wat ik zeker geloof, maakt het niet uit wat ik doe. Hoef ik niet hetzelfde te doen als een tijdje terug, hoef ik niet hetzelfde te doen als al die anderen op Facebook of Instagram, hoe ik niet hetzelfde te doen als wat ik denk dat van mij verwacht wordt.

Want als die gedachte waar is, kan ik doen wat ik wil. Het doen zoals ik wil en is het allemaal goed. Of het bijdraagt aan in de flow komen weet ik toch pas als in het geprobeerd heb. Dat betekent dus dat alles wat ik nu doe goed is, zolang ik er blij van wordt. Zolang ik maar keuzes maak die passen bij mijn nieuwe vandaag, bij het Leven! zoals ik dat Leven wil!

Want dat verlangen naar een paar maanden terug, was juist hetgeen dat me tegenhield. Die krampachtigheid hielp me juist alleen maar verder af van die flow. En die ene gedachte bracht me opeens zoveel rust!

Jee! Wat kan het soms toch simpel zijn..! 😉

Leef in het nu en Leef!

Herken jij jezelf hier in, maar help deze ene gedachte jou nog niet voldoende om meer rust te hebben en meer te vertrouwen op jouw eigen keuzes?
Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan 
(t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips!
 Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.