Energie. Energie hebben om te sporten, op te staan, te werken, te studeren, boodschappen te doen, te lezen…
Toen ik laatst met een vriendin uit Nederland Facetimede, voelde ik dat energie duidelijk meer is dan energie uit voeding.
Wat begon als een gesprek met sleepy eyes en een bleek gezicht, eindigde met een stralend gezicht, een brede lach en.. Vol energie! Je kent het wel, dat gevoel. Wat begint als een slome beer, ontwakend uit zijn winterslaap en eindigt als een jonge kangoeroe, hoppend door het leven.
Hoe gaaf is het als iemand dat effect op je heeft, of misschien sterker nog, mensen dat effect op elkaar hebben. En ook dit ken je: leeggezogen worden door iemand. Van een enthousiaste jonge hond voel je jezelf transformeren in zo’n roze konijn van de duracell reclame vroeger, dat stopt met bewegen, een leeg gelopen batterij.
Ik geloof dat energie veel meer is dan energie uit voeding. Zelfs meer dan energie uit andere mensen of dieren. Energie is overal. In mijn lichaam, in mijn kamer, in mijn omgeving, overal. Ik ben energie, jij trouwens ook ;-). Alles is energie.

Voor mij veranderde er best veel toen ik ging zien dat alles energie is. En in combinatie met mijn geloof in Liefde, is het leven alleen maar leuker!
Energie moet stromen, uitgewisseld worden en vernieuwd worden. Een groot deel gebeurt vanzelf. Door te ademen. Chill, hoef je weinig voor te doen, gewoon blijven ademen (al geloof ik dat ‘voluit’ gebruik maken van de ademcapaciteit je nog relaxter maakt).

De laatste tijd heb ik veel opgeruimd. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Letterlijk ruimte gemaakt voor nieuwe energie en oude energie, die me nu niet geeft waar ik naar opzoek ben, is weg. Weggegeven en weggegooid.
Figuurlijk is er ook het een en ander opgeruimd. Door die ruimte ontstaat er ook ruimte in mijn hoofd. Stroomt er energie door mijn lichaam en om mij heen. Ik voel inspiratie en voel me vriendelijker, leuker, gezelliger, heb minder oordelen en laat me minder leiden door andermans oordelen.
Voor mij is het enorm belangrijk positieve energie te halen uit contacten met anderen, vanuit rust en contact met mezelf, door mijn omgeving in te richten op een manier waar ik blij van word. En dan bedoel ik zowel mijn materiële omgeving, qua spullen in ons huis bijvoorbeeld, maar ook de mensen met wie ik omga, de dingen die ik doe, de plekken waar ik heen ga. Keuzes maken, ik merk dat nu ik beter weet waar ik mijn keuzes op wil richten, keuzes maken me een stuk gemakkelijker afgaat.

Om mijn batterij op te laden heb ik geen stopcontact nodig, maar wel contact. Superfijn om dat te weten, voelen en te durven kiezen voor wat energie mij kan brengen.

Kies voor positieve energie en Leef!