Ik hou van mijn Allerliefste Lief.
Ik hou van Stockholm

Dat klinkt leuk, is het ook. Maar ook even wennen 🙂
Dit ben ik:
Nieuwe stad, nieuwe supermarkten, nieuwe restaurantjes, nieuwe cafeetjes, nieuwe winkels, nieuwe parken, nieuwe vrienden, nieuwe taal, nieuwe routines.. zoveel te ontdekken. Geen baan meer, dus zoveel tijd. En toch staat niet iedere dag het eten klaar als mijn Allerliefste lief thuis komt. Ook vergeet ik wel eens de badkamer schoon te maken of het bed te verschonen. En soms heb ik gewoon nergens over nagedacht, in ieder geval niet over wat we die avond gaan eten. Want die tijd besteed ik aan het leren van de taal, nieuwe vrienden te ontmoeten, bloggen, lezen, het ontdekken van de stad, sporten en nog veel meer.

Dit is mijn Allerliefste lief:
Nieuwe stad, nieuwe baan, nieuwe collega’s, nieuwe omgeving, nieuwe cultuur, nieuwe werktijden, zelfde vriendin maar dan zonder baan. Bewijsdrang, niet willen falen, behoefte aan een groot sociaal leven en zijn bezorgdheid om zijn werkloze vriendin. Minder tijd om de stad te ontdekken, minder energie om nieuwe vrienden te maken, maar de interesse is daardoor misschien wel groter.

Al bijna dertien jaar samen en toch leren we elkaar hier weer opnieuw kennen. Ieder zijn eigen behoeften, eigen verwachtingen en eigen werkelijkheid.
Alles nieuw heeft twee kanten: het avontuur, de kansen voor verandering, maar ook weerstand en miscommunicatie. Beide kanten maken we hier mee, gelukkig die iets minder leuke kant maar weinig en korte momenten. Want als je zo erg op elkaar bent aangewezen en elkaar zoveel ziet, is er weinig ruimte voor onbegrip. En gelukkig zijn we goed in samen zijn.

Dit zijn wij:
Nieuwe woning, nieuwe dagbesteding, nieuwe gespreksonderwerpen, nieuwe vrienden, nieuwe ervaringen, nieuwe trots, nieuwe openheid, nieuwe routines, nieuwe verwachtingen en nog veel meer liefde, respect, bewondering en begrip voor elkaar.
Klinkt zoetsappig, is het ook wel een beetje, dat kan ik niet ontkennen. Maar hé… Wij zijn gewoon goed samen (L).

Leef met Liefde!