Poeh ik ben moe. Weer leuke dagen achter de rug, maar wel vermoeiend. Het mooie aan zo’n moment waarop ik me besef dat ik misschien iets te moe ben, is dat ik weer even voor mezelf bedenk of ik wel echt doe wat ik wil doen.
Mijn laatste blog ging over passie, doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En zeker, ik heb leuke dingen gedaan de afgelopen weken, maar wat overheerste er??

  • Zweedse les
  • Boodschappen doen en koken
  • Wandelen
  • Nieuwe mensen ontmoet
  • De stad verkennen
  • Slapen

Best een leuk rijtje zo al zeg ik het zelf! Op zich dus best mooie activiteiten, waar ik van houd, zeker nieuwe mensen ontmoeten, de stad verkennen en slapen ūüėČ
Nee, ook Zweedse les vind ik superleuk! En uiteraard ben ik dol op slapen!
Boodschappen doen en koken vind ik niet persé heel leuk ofzo, maar niet erg om te doen in ieder geval.
En toch mis ik dingen in dit rijtje en ik zie ook wel hoe dat komt.
Want van bloggen is weinig gekomen, mijn gitaar heb ik sinds ik in Zweden ben nog niet aangeraakt en van alle boeken die ik heb, heb ik nog maar weinig gelezen. Mediteren of yoga? Wel een keer gedaan ja, maar niet naar mijn voldoening.

Ja.. zo bedacht ik me dus weer dat de inhoud van de activiteiten wel tof zijn, maar dat de tijdsduur misschien iets minder goed in balans is…
Hoe komt dat dan? Ik weet precies wat ik leuk vind, ik weet wat ik het liefst doe en ik weet wat niet zo mijn voorkeur heeft. En toch verzand ik dan weer even in ‘de sleur van wat van me verwacht wordt’. Wie dat dan verwacht, niemand specifiek natuurlijk, niemand specifieker dan ikzelf waarschijnlijk.
Want uh.. klein dingetje: ; Zweedse les = 5 dagen per week van 8:00 tot 15:00 uur
Want als ik Zweeds wil leren, wil ik het snel leren en er volle bak voor gaan. Dus.. vloeit¬†daar vanuit mijn logica uit voort dat ik 5 dagen in de week daar zit en √°ls ik dan iets lees, lees ik een Zweeds boek of de Zweedse krant. Natuurlijk…! ¬†(En nee, niemand die me daartoe verplicht, want ik mag komen en gaan wanneer ik wil in principe…)
Nou.. dat was 1 week zo, met fulltime Zweeds, en ik heb vandaag met mijn volle verstand, of is dit nu juist mijn hart ;-), besloten het lekker bij die ene week te houden. Natuurlijk wil ik Zweeds leren en vind ik het leuk als ik straks in een Zweeds mijn bestelling aan de bar kan doen en spontaan kan reageren op die vraag die de caissière me stelt. Maar nee, daar heb ik geen fulltime opleiding voor nodig, dan doe ik er maar wat langer over en houd ik het voorlopig gewoon bij Engels met zo af en toe een Zweeds zinnetje tussendoor.
Ik ga doen wat ik het leukst vind.Wat jij?

Kies balans en Leef!!

Vraag meteen een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij het wel fijn vind om even samen te sparren over balans in jouw Leven!.
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‚Äėdoen wat jou √©cht blij maakt‚Äô, kom op en ga voor die¬†gratis sessie¬†(t.w.v. ‚ā¨197,-).¬†

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in.